bibehålla husbil tak

Husbil tak, precis som alla andra typer av tak behöver reparationer och underhåll från tid till annan. De flesta mobila hem tak är tillverkade av metall, aluminium är den vanligaste typen av metall som används. Att se ditt tak inte rostar och täcker eventuella hål är det bästa sättet att behålla ditt tak och få ut det mesta av det innan du investerar i att ersätta den.

Med husbil tak och andra typer av plåttak, är det viktigt att hålla lager färg på ditt tak fräsch och att behålla så mycket damm och smuts från taket som möjligt för att säkerställa att det inte börjar rosta. Var försiktig när du klättrar en stege för att nå husbil taket. Med hjälp av en skurborste och en blandning av vatten och vissa blekmedel, skrubba taket innan du börjar de andra underhållsrutiner. Du kan också använda en tryckspruta för att rensa bort eventuellt damm eller smuts, men se till att du inte har det vänt för högt, det kan lämna bucklor i aluminium.

Steg 1 – Rengör taket

Identifiera eventuella hål som är för stora för att kunna fixeras med en skyddande beläggning eller taktäckning cement. Noggrant, skär ett stycke metallplåt som passar över hela skadade området. Använd handskar vid skärning av plåt och kopplar den till taket, kanterna är vassa. Använd kisel fogtätning att koppla den till resten av taket. Se till att ytan är ren när du ansluter den och följ instruktionerna som följer med täta att få bästa resultat.

Steg 2 – Fyll Stora hål

Använd lite tak cement och en spackel för att fylla mindre hål i taket. Följ anvisningarna på tak cement för bästa resultat.

Steg 3 – Fyll Mindre Mobile Home Roofing Holes

Köp tak beläggning gjord för aluminium tak från din lokala järnaffär. Följa anvisningarna, tillämpa den på hela taket med en pensel. Det är viktigt att använda takbeläggning om du har lappat ett stort hål med plåt och täta, eftersom detta kommer att ge extra skydd. Takbeläggning kan åtgärda eventuella små läckor eller eventuella läckor orsakade av rost eller andra skador. Det kommer också att hålla taket från rost ytterligare. Se till att ytan är helt ren innan applicering takbeläggning.

Steg 4 – Tillämpa takbeläggning

Måla din husbil tak efter alla reparationer är klar är ett trevligt sätt att behålla ditt tak och hålla det ser nya. Hitta en färg som specifikt används för husbil eller aluminium tak. Måla och ett nytt tak beläggning kommer att hålla rostbildning på tak under en lång tid.

Steg 5 – Målning taket