De vanligaste orsakerna till en skadad bil radiator

En bra bil radiator är avgörande för driften av bilen. Utan den, kommer fordonet inte att köra, det är så enkelt är det. Det är viktigt att du håller din bil radiator i gott skick. Det finns ett antal saker som kan skada en bil radiator. Några du kan undvika, men andra kommer att vara utanför din kontroll.

En frontalkollision kommer oundvikligen att skada din radiator. Utanför ramen, moderna bilar är inte särskilt stark. Om något träffar du rakt på, det kommer att skada, och kanske förstöra din radiator.

Olycka

Olyckor är förmodligen den enskilt vanligaste orsaken till radiator skada bilar. I nästan varje fall, måste ersättas hela kylaren. Detta beror på att reparera en radiator kan vara en långdragen – och därför mycket dyrt – företag. Det är enklare och billigare att sätta i en ny, och du har en garanti på bilen kylaren.

Överhettning

Utökad överhettning kan orsaka stor skada på en bil kylare. Detta kommer att hända om bilen körs under en lång tid med inte tillräckligt kylvätska. Även om det inte är en situation som ofta uppstår, kan det hända, särskilt om kylmediet läcker ut på grund av ett hål i kylaren som inte kan lätt genom fasta.

Rost

Lyckligtvis, om inte skadan är mycket allvarlig, kylaren kan fastställas, det är gjort för att tåla en hel del. Låta det svalna ordentligt, häll lite vatten i den och öppna tappen längst ned. Se om vattnet går igenom, och om det finns några hål på vägen.

Defekt Trycklock

Rost kan inte bara täppa ett element, kan det också ruttna igenom det. Om du inte spola din radiator med jämna mellanrum, då rost kan gradvis ackumuleras. Den kan nå den punkt där bilen kylaren blir igensatt och så småningom värdelös. Detta gäller särskilt med äldre bilar. Du bör inspektera ditt kylvätskan regelbundet. Om det är brunt, då du behöver definitivt att spola kylaren och fyll på med ny kylvätska. Det kommer att förhindra skador, kommer bilen inte att köra så varmt, och det kommer att arbeta mer effektivt. Att försumma din bil kan innebära dyra skador på bilen radiator.

Löda

Kontrollera din kylvätska bör vara en del av din vanliga bil underhållsschema. Bortsett från det att spola, gör det kan du se om du behöver lägga till mer kylvätska.

Du lita på trycklocket för att göra sitt jobb ordentligt, och blåsa om det finns för mycket tryck i kylaren. Om trycklocket är defekt, kommer det inte att ske. Du kanske inte ens vara medvetna om det, annat än bilen börjar köra mycket varmt. Resultatet av en defekt cap kan sluta förstöra bilen radiator.

Lödmetall används på lederna i kylaren. Detta kan bryta ner och orsaka inte bara läckor, men fullständigt misslyckande av radiatorn. Du hittar det oftast på huvudet och rör i en bil radiator. Rost kan också orsaka en nedbrytning av lödningarna, vilket leder till läckage i bilkylare.