Diskbänk installationsalternativ

Det finns gott om alternativ när det gäller att diskbänken installation. Du kommer att kunna välja från ett antal material och även välja det sätt som diskbänken installeras i köket. Lite kunskap om dessa alternativ kan hjälpa dig att göra ett välgrundat val när du är redo för en ny diskbänk installation.

En av de vanligaste materialen för en diskbänk installationen är rostfritt stål. Den största fördelen av rostfritt stål är det faktum att det inte korroderar och kan köpas i flera olika utföranden. Men akta dig för tunnare kvaliteter eftersom de kan repa mycket lätt samt vara ganska bullriga under drift.

sink Material

Vitroporslin är en mycket attraktiv och icke-porös alternativ men det är i allmänhet begränsad till mindre sänkor.

Konfiguration

Både handfat sammansatta och fast yta är dyra men är lätta att sköta. De finns även i ett stort antal utföranden och färger. Det enda problemet med kompositmaterial är att de är fortfarande ganska ny på marknaden så att deras hållbarhet under en längre antal år inte har testats.

Installation

Gjutjärn är ett annat alternativ som kan verka gammaldags men det kommer att hålla vatten värms under en längre period än de flesta andra material. På nedåtsidan, inte gjutjärn tenderar att missfärgas med tiden.

Glaserad eldfast lera ser underbart och aldrig lider bleknar eller rostar. Det motstår också repor mycket bra. Men det kan färga helt enkelt vilket ofta gör det problematiskt för diskbänkar.

Det finns tre realistiska alternativ för konfiguration i en diskbänk installation. Den första är en enda stor bassäng diskbänk som är bra där köket är liten eller om det bara finns en eller två personer som bor i ett hem.

En två-bassängen diskbänk är mycket vanligare. Nyligen tillverkade modeller kan i allmänhet hittas med ett handfat som är stor och djup, medan den andra är mindre och mer ytlig. Den större sink används för att tvätta medan mindre sink används antingen för sköljning eller som en prep sjunka.

Trippel sänkor bassängen kan vara normen för restauranger men de är inte så vanligt i hus eftersom det finns helt enkelt inte tillräckligt med utrymme för dem. Där de finns i bostadsområden konstruktioner, finns det i allmänhet två större handfat med en liten mellan dem som används för förberedande arbete.

Det finns fyra möjliga val av diskbänk installationsprocedurer. Den mest använda är den själv rimming metod där kanten av diskhon sitter på bänken medan diskbänken själv passar in i ett hål i bänkskivan. Detta gör för enkel installation utan kisel måste läggas runt kanten eller mat kan fastna under den.

Vissa sänkor kan monteras under bänk. Detta ger ett mer tilltalande linje och gör dem lättare att arbeta med. Räknaren kan torkas rena med matavfall går rakt in i diskhon. Men inte många sänkor gjort detta sätt.

En integrerad, eller i ett stycke, handfat är egentligen bara kommer att finnas på fasta ytor där disken och handfat är tillverkade av ett enda block. Denna metod kan också hittas i modeller av rostfritt stål, där diskbänken och diskbänken är konstruerade från ett enda metallstycke.

Med kakel bänkskivor, det finns också en bricka-i metod där plattor sträcker sig hela vägen till kanten av diskbänken med ingen övre eller undre kant. Även attraktiv, brukar detta vara en mycket dyr alternativ.