gör din egen skum kudde är enkelt och billigt

Gör din egen skum kuddar är billigt och det kan du göra formen och storleken på dina egna önskemål. Du kan köpa en färdig formad bit skum, ett minne kudde form eller en lång remsa av skum.

Om du har valt att köpa en remsa av skum för att göra din kudde med du behöver rulla den till form och storlek du vill att din kudde att vara. När du köpte skum du kommer att ha köpt det på rätt bredd för längden på kudden. Börjar rulla skummet vid en ände.

Typer av Roll

Om du vill avsluta med en exakt kudde storlek, måste du rulla skummet som ett dragspel. Detta är verkligen vika snarare än att rulla. Om bredden av kudden är viktigare än djupet kan man rulla den som en rulltårta. Starta roll off med ett veck över ungefär hälften av djupet du vill att kudden ska vara. När rullen fortsätter djupet kommer att växa när du lägger till extra tjocklekar.

Säkra Roll

När du är klar att rulla skummet och är nöjd med den slutliga storleken plats något tungt på den för att hålla ihop.

Mät Roll

Använda ett måttband för att mäta rulle av skum. Mätningen bredd blir bredden av skummet plus ca 2 ½ inches. Djupet av kast blir mätningen runt utsidan av rullen. Använd ett litet tryck på måttbandet. Lägg 2 ½ inches till det uppmätta djupet.

Klipp ut täckmaterialet

Mät och skär ut en bit av täckmaterial så att det är 4 ½ inches längre än valsen mäts i längd och 2 ½ inches mer i bredd.

Gör örngott

Vik materialet i hälften med räta mot räta. Rada upp kanterna. Sy de två långsidorna tillsammans. Sätta raden av stygn 5/8 tum in från kanten. Du kommer att sluta med ett rör. Sy de två kortsidor i ena änden tillsammans. Igen sätta stygnen 5/8 tum från kanten. Du har nu en kuddöverdrag som är öppen i ena änden.

Vrid Cover Inside Out

Sätt skum

Nå in i locket och dra den slutna änden av den öppna änden. Locket kommer nu att visa en fyrkantig ände och en söm ner längden. Lägg fallet ned och se till att den långa sömmen på en kant.

Ta din rulle skum och hålla ihop. Presentera den för den öppna änden av fallet och underlätta det inuti. Skummet tenderar att fjädra upp så du måste vara beredd att hålla rullen stängd. När slutet av rullen är i slutet av fallet bör du kunna se den färdiga storleken och formen på kudden.

Vik kanterna på den öppna änden i fallet med ca ½ tum eller lite mer om möjligt. Dra och sy de vikta kanterna tillsammans.

Kudden är nu klar.

Stäng Open End