gör dina egna strumpastuffers

Suzy Kerr har varit en framgångsrik frilansande författare sedan examen från Missouri State University med en examen i journalistik. Hon har arbetat på dussintals hem renoveringar, slutföra projekt från garaget ombyggnader och asbestsanering att duscha installationen.

Strumpastuffers tenderar att vara sista minuten gåvor och är ofta godis eller andra artiklar som vi verkligen inte behöver. Denna jul ger ut något nyttigt, hemlagad, och billigare. Alla dessa punkter kan skapas i en eftermiddag och ge en personlig touch som kommer att göra dessa små presenter sticker ut i mängden.

lotion Bars

Dessa små DIY behandlar gör ganska strumpaStuffers alla kommer att uppskatta under vintermånaderna. Kokosolja är fast vid rumstemperatur, men snabbt börjar smälta vid hantering, vilket gör den perfekt halvfasta fuktkräm. Blanda 2 delar kokosnötolja, en del riven bivax och en halv del olivolja. Långsamt smälter ihop dem i en dubbel panna tills alla ingredienser ingår.

Välj tillägg såsom apelsinskal, myntablad, eteriska oljor, eller kanel att röra in och förbättra aromen. När väl blandat, kan hällas vätskan i silikon formar i någon form. Kylförvara formar för åtminstone en timme. När staplarna är fast de kan hoppat ur formarna och placeras i små burkar eller andra behållare.

Handsprit

Julen är bara mittpunkten av förkylning och influensa säsong, så ge ut DIY handdesinfektionsmedlet människor och miljövänliga. Det är också mycket billigare att göra än att köpa i butiken. Använd en gammal två-ounce parfymflaska eller köpa en glas spritzer flaska vid ett hantverk eller hälsokostaffär.

Använd en tratt att hälla ¼ kopp trollhassel, 1 msk vinäger och 1 tsk aloe vera gel i flaskan. Lägg sedan i 10-15 droppar antingen lavendel, tea tree, eller citrongräs eterisk olja. Skruva på locket och skaka ingredienserna tillsammans. Var och en av ingredienserna är en antibakteriell eller antiseptiskt medel, och de kommer att lukta underbart när de sätts samman.

Herbal Tepåsar

Örtte är en annan stor säsongs åtgärd eller “ta mig upp”. Ge en gåva till en speciell vän genom att skapa personifierade tepåsar. Helt enkelt ta kon kaffefilter och halveras. Detta bör skapa två små fickor med två sidor öppna. sked försiktigt en tesked lös te i varje påse.

Rulla en öppen sida ungefär tre gånger för att försegla denna kant. Sedan vika ned de återstående öppna sidan flera gånger. Var noga med att “fånga” den rullade kanten i veck för att förhindra blad läckage. Skapa en söt personlig tagg med färgat papper och snöre. Häfta den vikta sidan av påsen ned med taggen. Använd ganska små presentaskar eller gamla burkar för att hålla de nygjorda påsar färsk för mottagaren.

Hot Cup cozies

Denna unika idé kräver ingen sömnad erfarenhet och kan snabbt göras med några tygbitar. Använd en kartong mysig från Starbucks eller din lokala kaféet som en mall för att spåra den nödvändiga formen på två lager av fleece, flanell, eller filt. Klipp ut de två delarna och limma ihop lagren med hjälp av en limpistol. Därefter fäster kardborreband där ändarna överlappar varandra enligt kardborrband instruktioner.

Den svåraste delen av hela projektet är att besluta hur man dekorera nya cozies. Den limpistol kan åter användas för att fästa knappar, applikationer, band, spetsar, strass, eller något annat tänkbart på utsidan. Detta är ett bra sätt att Upcycle gamla tyger och hantverk föreställningar samtidigt hålla kartong ur deponin.

Citrus Rind Tvål

Citron och apelsin skalet brukar få kastas i papperskorgen. Använd i stället en Micro att ta bort zest från frukten innan skalar den. Var noga med att inte samla någon av pilth eller vitt bitter material. Lägg skalet till vanlig, oparfymerad tvål glycerin smälts i en dubbel panna. För extra arom, kan eteriska oljor också läggas in i blandningen vid denna punkt.

När tvålen är helt smält, långsamt häll blandningen i flera silikon formar och låt dem ställa tills den är helt fast vid rumstemperatur. Tvål kan hoppat ur formarna och förpackas som enkla julklappar. Detta recept fungerar även för grapefrukt och lime. Prova att blanda och matcha för skojs skull och uppfriskande dofter.