gör ditt eget omslag till en dagbädd

En dagbädd är en praktisk och attraktiv möbel att äga, särskilt om du har begränsat utrymme. Det tjänar en dubbel funktion som en plats att sitta under dagen och sova på natten. Var uppmärksam på dagbädd täcker du använda som de är lätta att göra och kan enkelt förvandla en plats. Du kan också göra mer än en och byta skal regelbundet.

Mät längd, bredd och djup soffa madrass.

Steg 1 – Mät Daybed

Bestäm vad du vill tyget uppnå. Om du vill ha en somrig look, köpa tyg med blomtryck. Du kan välja något som kommer att blandas med inredningen, eller om du vill göra det sticker ut, kommer fast tyget i pop färger göra susen. En tuff tyg är idealisk för att användas som en dagbädd lock.

Steg 2 – Välj tyg

Hänvisa till de mätningar av dagbädd för att bestämma mängden av tyg du behöver och plocka en väv av 45 tums bredd eller mer.

Steg 3 – Mark och Skär Fabric

Se till att tyget är förkrympt och torkas om det är bomull eller någon annan naturfiber. Järn ut rynkorna innan redo att klippa den.

Sprid ut tyget på ett plant underlag. Skär av toppen och botten av höljet med hjälp av längd- och breddmått och med en sömsmån på åtminstone 1 tum. Framstycket kommer att vara längden av madrassen, med sömsmån och djupet av madrassen plus 2 inches.

De två sidostyckena kommer att skäras i enlighet med bredden hos madrassen. Du kan markera de främre och sidostyckena på tyget och klipp ut som en panel i stället för att skära ut dem individuellt.

De två bakstyckena (som du kommer att lägga ett blixtlås) bör vara längden av madrassen och sömsmån. Varje bakstycket blir halva bredden mätningen plus sömsmån.

När panelerna är redo, kan du få redo att sy.

Steg 4 – Börja sy

De två bakstyckena ska placeras med räta mot varandra. Ge en halv tum sömsmån, sy blixtlåset och sedan utjämna blixtlåset och söm.

Nu sy sidan och frontpanelen till bakstycket. Använd dina dressing stift, ta den resulterande bit bak och sidopaneler och fästa den övre panelen och sy. På samma sätt, packa upp dragkedjan och sedan fästa sys panelerna till den nedre panelen och sy ihop dem.

Hela sömnad, är den högra sidan av tyget placeras på varandra och du tittar på fel sida. Nu vänder ut och in så att du tittar på den högra sidan av tyget.

Glida kåpan över madrass och zip det nära på baksidan och voila! Din dagbädd täcka är klar.