gör en köksö topp från tall

Att göra en köksö topp från tall kan förbättra möbler, lägga till dess värde. Detta är en måttligt utmanande gör-det-själv-projekt som kräver speciella verktyg och en liten bit av träbearbetning kunskap för att slutföra. Efter dessa instruktioner för att skapa en tall bänkskivan som kommer att förbättra din köksö design.

Mät disken yta av ön för att bestämma dimensionerna du behöver för att klippa. Med hjälp av två tum breda furuplank kan du skapa flera sömmar över bänkskivan som kan vara estetiskt tilltalande. Kontrollera att du tar noggranna mätningar för att skära ner på allt avfall. Om du önskar ett överhäng, tillåta en extra tum på alla sidor för att rymma det.

Steg 1-Measurements

Skär furubräder till lämplig storlek. Mixa och matcha olika längder för att täcka hela ytan om du vill skapa en ojämn styrelse-till-kort söm utseende. Annars skär längder som helt täcker från ena änden till den andra, eller möts i mitten för acceptabel symmetri. Styrelsen-till-kort söm mönster är helt ett personligt val, dock. Kom ihåg att ta hänsyn till eventuella överhäng om så önskas. Också skära en tums band 2-1 / 2 för att tjäna som en läpp runt hela bänkskivan. Du kommer att behöva tillräckligt för att täcka alla sidor som inte uppfyller en vägg.

Steg 2-vedhuggning

Med hjälp av en borrmaskin och 1/2 tums träskruv, bifoga alla brädor genom att skruva dem underifrån genom bänk stödyta. Se till att ta hjälp av en assistent för att säkra korten i sin rätta plats medan monteringen. Applicera läppen runt hela toppen, fästa den till ön ramen med hjälp av en stark trälim. Använd en router med en rund bit att forma kanterna på alla yttre skivor runt hela ön.

Steg 3-fast Boards

Sand alla ytor först med hjälp av en 120-grit. Gör två pass och sedan en slutlig efterbehandling pass med hjälp av 320-grit. Se till att stoppa ibland för att kontrollera jämnhet toppen. När nöjd med dina resultat, torka den övre fria från allt damm med en fuktig trasa.

Steg 4-Slipning

Beroende på dina personliga preferenser, färg toppen genom målning eller färgning om du inte vill lämna det med ett naturligt utseende. I båda fallen måste du ansöka efterbehandling lager av en tung polyuretantätning som kan sippra in i fogarna mellan brädorna. Applicera tillräckligt rockar med en pensel för att fylla i alla sprickor och springor. Tillåta den första beläggningen för att torka och sedan sand den med hjälp av en mycket fin papper. Applicera ett extra skikt jämnt för att skapa en slät yta. Ge tillräcklig torktid före användning,. Vid tillämpning av polyuretan rockar, se till att arbetsområdet är ordentligt ventilerad och bära andningsmask för extra skydd.

Steg 5-Färgning och Finishing