gör hörn snitt med en coping såg

En coping såg är G-formad såg ofta används för att skära de obekväma vinklar som gör hörnfogar så svårt. Såvida de skärs för att passa exakt, de tenderar att se ut som en amatör första försök till snickeri. Följ de enkla stegen nedan för att göra perfekta hörnfogar använder sågen som klarar.

Börja med en fullständig bit taklist som inte har skurits alls. Placera den i läge upp platt mot väggen och installera den på plats.

Steg 1 – Förbered

Du kommer att göra en klarat gemensamt med din coping såg att ge sken av att de två delarna av gjutning är ett sammanhängande stycke. Montera en fin bladet sågen. Antalet tänder på bladet av coping såg indikerar finheten av snittet. Du kommer att behöva ett blad som har åtminstone 20 tänder per tum. Om du ska använda kniven genom att dra mot dig, montera den på det sättet. Om du föredrar att såga bort, vända blad.

Steg 2 – Få din geringsvinkel

Använd en skrot bit gjutning för en provkörning. Innan du använder den avsedda bit gjutning är det bäst att göra en provkörning för att se till att du inte skär i fel vinkel.

Steg 3 – Gör en 45-graders vinkel

Placera provbit av gjutning i geringslådan och välj 45 procent slits. Se till att du har gjutning placeras i rätt sida eller det kommer att bli den omvända om vad du vill. Skär genom gjutning, och håll bit upp till den redan installerade formen. Om de är mycket nära, är allt du behöver göra använda en bit av 100-grit sandpapper att gnida det på några ställen. Använd en penna för att noggrant märka några stora fläckar på den lösa bit gjutning. Ta bort det och försiktigt gnugga de höga fläckarna med sandpapper. Försök monteringen igen.

Steg 5 – Upprepa

Nu när du har sett till att din passformen är korrekt, måste du göra samma åtgärder på pjäsen att forma du ska installera. Du vill att det ska se ut som om det gjordes i ett sammanhängande stycke utan skarvar. Var noga med att inte gnugga alltför hårt med sandpapper. Efter varje rub, hålla upp till den andra bit av gjutning för att kontrollera passform. När det är så nära perfekt som du kan göra det, installera det och säkert.

Steg 6 – fylla luckor

För att säkerställa att det inte finns några luckor visar, satte ta en liten bit av kitt på spetsen av fingret och försiktigt släta i någon uppfattade gap. Kontrollera att det är 100 procent slät och osynliga för blotta ögat.