gör ståldörrar ser ut som trä dörrar

Metalldörrar lägga skydd för ditt hem eftersom de är starkare än trä dörrar. Tyvärr, metalldörrar är ofta oattraktiv. De ser mycket nakna och antiseptisk och inte så populärt. Trädörrar, å andra sidan, är mer inbjudande och varm. Uppgradera dina dörrar till metalldörrar ska inte behöva begränsa din design estetiska som du lägger till din säkerhet. Du kan få det bästa av två världar genom att måla metall dörrar så att de ser ut som trädörrar. Följande artikel kommer att gå igenom processen för att enkelt göra denna omvandling projekt.

För att få bästa möjliga resultat från detta projekt, måste du förbereda både dörren och arbetsområdet. Först fastställer en trasa eller plast på golvet i det område där du kommer att arbeta. Sedan kan du placera bockar ovanpå trasa eller plast. Ta bort luckan metallen från gångjärnen och försiktigt flytta den till bockar. Tillsätt lite mild tvål vatten och rengör dörren med trasor. Torka utanför dörren och ta bort luckan hårdvara inklusive dörrhandtaget och gångjärn. Du kan också använda målartejp i stället för att ta bort hårdvara.

Steg 1 – Framställning

Stål är ett svårt metall för att måla på grund av dess släta ytstruktur och naturlig olja som är närvarande i metallen. En bra rengöring av stål samt en färg som är latex-baserade är båda behövs för att måla. Använd din pensel för att måla dörren stål med en bas av gul färg. Det är viktigt att se till att färgen är jämn och att det inte finns många ränder, sammanslagning eller droppar av färg.

Steg 2 – basfärg

Vänta basfärgen torka innan du fortsätter. Mät upp halv kopp faux glasyr och 1/8 kopp vatten och blanda ihop dem tills de kombineras väl. Tillsätt en matsked av bränd sienna till denna blandning och rör om tills färgen är solid. Prova en test lapp på dörren och vänta på att torka. Om färgen är inte tillräckligt mörkt för dig då kan du lägga till mer till blandningen. Bränd Sienna gör träfibrerna på dörren verkar vara mahogny. När du är nöjd med din måla färg kan du börja måla. Doppa penseln i färgen och flytta den över dörren i en släpande rörelse. Börja måla från skären och över panelerna. Gör ditt bästa för att fånga några droppar. Vänta tills färgen torka sedan vrida dörren öppen och göra den andra sidan.

Steg 3 – Lägga Träådring

När dörren är helt torr kan du sedan byta alla dörrens hårdvara eller ta bort målartejp. Häng dörren tillbaka på ramen.

Steg 4 – Efterbehandling