göra din egen blackout romerska nyanser

Roman nyanser ger en touch av elegans till ett hus, och med hjälp av mörkläggning romerska nyanser kan göra dessa ornament den praktiska val för husägare. Dessa typer av persienner använda blackout foder för Roman nyanser mörkare och bättre kunna hålla värmen i rummet. Blackout Roman nyanser är en perfekt kompromiss för husägare som vill hålla solljuset ut för ett par timmar, men ändå vill kunna tillåta det vid vissa tidpunkter.

Blackout Roman nyanser kan användas i stället för de traditionella lösningar för att hålla solen ut ur sovrummet – exempelvis klämma fast en tidning eller en bit av kortet till fönstret. Dessa persienner kan stängas och dras till precis rätt nivå, så någon som arbetar i en del av rummet kan använda skuggan, medan de närmare fönstret kan njuta av solen.

Med användning Blackout Foder

Blackout fodret kommer i en rad olika material, som alla blockerar ljus. Dessa inkluderar plast, tyngre tyger, vinyl, och naturligtvis tjockt papper och kartong. När du väljer blackout foder, hittar du ofta att dessa material som erbjuds i butiker, belagd med PVC. Dessa kommer att filtrera bort de flesta ljus, även om det är också möjligt att köpa “ljus filtrering” PVC, som släpper in sol. Vissa husägare kanske inte gillar tanken på att PVC blackout ljus, eftersom de är kända för sin ointressant lukt, och även tyngden av materialet. Om du inte är villig att använda PVC på dina blackout Roman nyanser, leta efter tyg med en tät väv, och hålla upp till ljuskällan i butiken.

Göra Blackout Roman Shades

När du har hittat rätt material för dina blackout Roman nyanser, sy ihop dem kunde inte vara enklare. Mät längden på fönstret som nyanser kommer att monteras i, och sedan gånger detta med 2, tillsätta ca 24 inches. Bredden på fönstret bör vara tillräckligt lång för bredden av blackout Roman nyanser. Klipp tyget och din blackout foder enligt dessa mätningar.

Nästa, sy sömmar i var och en av sidorna av tyget, och sedan nåla sidorna av tyget och blackout foder tillsammans. Sy alla sidor, men toppen tillsammans, och sedan stryka platt (vända ut och in för att göra detta). Vik sedan både tyg och blackout foder tillsammans, för att skapa “veck”. Lämna en större lucka längst ned. Sy dessa veck tillsammans, var noga med att undvika “buntning” materialet medan du syr.

Sätta toppen av duken runt en doweling stav och därefter sy eller limma trä och tyg tillsammans. Du bör nu ha en kombination av tyg och blackout foder hängande från träet. Sätt ringar längs kanterna på “veck” som du sydde, var noga med att sy dem till botten av varje veck. Lägg krokar till doweling för varje trissa du behöver, och sedan sy skärp sladd till botten av tyget. Tråden genom vart och ett av hålen. och sedan svepa runt den övre kroken. Kontrollera att blackout Roman nyanser fungerar korrekt, sedan hänga dem på fönstret.