göra din egen rentvå

Nivå: Nybörjare

Tid: 15 minuter

Steg 1 – Mät

Det finns många olika rentvå recept. Det är ett enkelt projekt som tar bara cirka femton minuter att slutföra. Den svåraste delen är att avgöra vilken lösning som ska användas. Blanda hydratiserad kalk och vatten verkar vara den mest enkla och populära metoden. Dock kommer en saltvattenlösning också göra susen. Innan du börjar ta en minut för att testa din lösning på ett diskret område. Tänk på att din metod för ansökan kan påverka ditt val. Också uppmärksamma de ytor som du tillämpar rentvå. Vissa ytor kan inte reagera positivt på kalkblandningen.

Steg 2 – Add Water

Mät ut din 5-1 förhållandet mellan kalk salt. När du gör blandningen för första gången, bara göra tillräckligt för att experimentera med den produkt du planerar att rentvå så att du kan se resultatet innan du ta itu med hela projektet.

Steg 3 – Blanda upp

Tillsätt långsamt i vattnet. Ta med din rentvå lösning på konsistensen av en krämig pasta. Försök att inte gå överbord och till ton vatten på en gång eller du kommer att sluta med att mäta ut mer släckt kalk och salt för att balansera ut det.

Använd någon omröraranordning att du är bekväm med. Var noga med att få alla de torra fickorna ur blandningen. Torra ingredienser har en tendens att klumpa ihop sig och lämna klumpar, men man kan styra texturen genom att vatten långsamt och stoppa för att röra om blandningen före tillsats av mera. Stegen för att blanda en skönmålning recept är ganska enkelt, om du inte uppnå det önskade resultatet, det finns många saker som du kan göra för att ändra resultatet. Du kan låta lösningen stå över natten. Du kan lägga till pigment till blandningen för att få en annan färg eller så kan du prova en annan recept helt och hållet. En enkel sak du kan prova är att utelämna saltet. Du kan också skapa kalkar från färg. Om du tar dig tid att testa din rentvå recept, kommer du säkert njuta av resultatet det innebär för ditt projekt.

Edward Kimble, professionell målare och författare inrikes House Painting Blog, har bidragit till denna artikel.