göra ditt hus handikappanpassad: fem tips

Gör ditt hem handikapp tillgängliga medel som gör det möjligt för vem som helst att besöka och ange. Det finns flera ändringar du kan göra för att tillgodose de begränsas till rullstolar eller på annat sätt begränsad rörlighet.

Åtminstone en huvudentrén till huset måste vara handikappanpassad, vilket innebär att inga steg. En konkret, kan trä eller aluminium rullstolsramp enkel åtkomst. Om du väljer att bygga en trä ramp, tillämpa korn remsor eller päls det med sand färg för att göra ytan motståndskraftig mot halka.

Tips 1 – Första saker först

Det finns en mängd olika former av rullstolsramper, inklusive raka linjer, ramper som lindas runt huset och ramper med landningar mellan två sektioner. Det finns också bärbara ramper som kan fällas ut eller lagras efter behov. Din ramp bör byggas eller placeras på en plats som ger bekväm tillgång till inre rum.

Tips 2 – Dörrar

Att rymma en rullstol, behöver en dörrkarm vara minst 32 inches bred. Vanligtvis finns det tillräckligt med utrymme för att bredda både huvudposten och innerdörrar. Om det är tätt, installera svängbara gångjärn för att lägga till ett extra par inches. De är lätta att hitta och relativt billigt.

Tips 3 – Brytare

För personer med rullstol för att kunna ange ett mindre badrum och enkelt stänga dörren, installera dörren att svänga utåt, inte inåt.

Tips 4 – badrum

Om strömbrytare eller termostater är för höga, överväga att installera eller ersätta befintliga armaturer med fjärrkontroller. Om det är möjligt, kan du också sänka dem eller har ytterligare omkopplare installerade på ett mer tillgängligt höjd.

Tips 5 – Kranar och dörrhandtag

Det måste finnas åtminstone ett badrum på den viktigaste tillgången golvet. Passar det med en speciellt utformad badkar och dusch, inklusive en överförings säte, som makse det lättare att flytta från stolen till badkaret. Installera ledstänger eller Handräcke för stabilitet och säkerhet.

Ersätt en låg nivå toalett med en speciellt utformad modell. Alternativt, klämma en upphöjd plats till befintliga säte för en billig och enkel lösning. En väggmonterad eller piedestal sjunka, utan skåp, ger utrymme undertill för personer som använder rullstol.

Knob handtag kan vara svårt för människor med funktionshinder och äldre. Att ersätta dem med draghandtag är enkelt, snabbt och billigt. Det finns många stilar som dörrar och badrum och köksskåp.

Single-spak kranar inte har brickor, så att de kräver lite underhåll. Bara en spak styr flödet och temperaturen, som kan göra livet mycket lättare för personer med funktionshinder. De är också mycket bra när dina händer är mycket smutsiga, eftersom du kan vända dem med din armbåge,! Om en familjemedlem är åldrande, eller har nyligen blivit handikappade genom sjukdom eller olycksfall, gör justeringar innebär att du kan stanna kvar i din nuvarande bostad . Gör ditt hus handikapp tillgängliga medel investera tid och pengar, men fördelarna kan vara ovärderliga.