göra egna fodrade gardiner

Det kan vara dyrt att fylla ett rum, så överväga att göra din egen fodrade gardiner själv att spara tid och pengar. När allt kommer omkring, är det lättare att gå ut och köpa tyg som matchar din inredning gör gardiner att mäta än det är att söka högt och lågt för färdiga gardiner i rätt mönster. Följ de enkla stegen nedan för att göra gardiner med foder på egen hand.

Börja med att ta noggranna mätningar av ditt fönster, och hur bred och länge du vill att dina gardiner att vara. Tänk på att om du vill att dina gardiner att samlas vid toppen, sedan lägga till några extra inches, åtminstone en fjärdedel av mätningen. Så om din gardin måste vara 3 ½ fot bred, använd sedan 5 fot av material. Lämna 1/3 av tyget för att samla in.

Steg 1 – Mätning

Dubbel vika kanterna på tyget och fästa den på plats så att det är lättare att sy. Du kan använda en symaskin och bara följa den raka linjen som skapas av stiften, med en vanlig söm. Alternativt kan du välja att lämna sy gardin. Detta kommer att ta mycket längre tid att slutföra och kommer inte att vara lika snyggt som om det gjordes med en symaskin.

Steg 2 – Att Curtain

När kanterna har städat, järn tyget för att avlägsna eventuella veck. Nu är det dags att använda foder som du har köpt eller så kan du använda en gammal vitt ark som ett billigt alternativ. Lägga foder över undersidan av gardinen och stift de två arken av tyg tillsammans. Se till att de är korrekt justerade. Ha tålamod när du gör detta eftersom om läggs på slarvigt, kommer de inte att se bra ut när hängde upp.

Steg 3 – kantar Gardiner

Återigen, sy de två lagren av tyg tillsammans längs med linjen av stiften. Se till att du inte drar på bara en sida av tyget som du kommer att förvränga sin form och det kommer inte att hänga snyggt.

Steg 4 – sista handen

När sömnad är klar, stryka de nyligen fodrade gardiner ordentligt med ett varmt strykjärn. Lägg krokar till toppen av gardinen och hänga på plats. Det är alltid bättre att be någon att hjälpa dig när hängande gardiner, för att se till att du inte anstränger dig och att gardinen hängs upp rakt.