göra en hemmagjord fönsterputs

Hemlagad fönsterputs har flera olika fördelar som du bör vara medveten om. Inte bara är det mycket säkrare att använda runt din familj och hem, är det också mycket billigare. Du kommer att spara hundratals dollar per år på rengöringsprodukter genom att bara använda vad du förmodligen redan har i ditt hem. Dessa hemlagad fönsterputsare kommer ofta att göra lika bra i ett jobb som de kemiska fyllda produkter, och ibland fungerar det ännu bättre. Se till att du har möjlighet att veta så många olika sätt att göra din egen fönsterputs som möjligt så att du kommer att kunna veta vilken som fungerar för dig. Du kan bli överraskad och redan har flera olika rengöringsmedel sitter rätt i ditt kök.

Det första som du kommer att behöva göra är att få rätt container för blandningen. Du kommer att vilja ha en sprayflaska så att du kan spraya den på dina fönster och speglar som behövs. Se till att du får en sprayflaska som rymmer mer än en liten bit av vätska så att du inte alltid behöva fylla flaskan hela tiden. Testa sprayflaska innan du använder den för detta. Flaskan kan inte läcka när den sprutas eftersom detta bara leda till en enda röra.

Steg 1 – Container

När du har rätt sprayflaska för jobbet, kan du gå vidare till att få ingredienserna blandas samman. Se till att du blandar dem på rätt sätt så att de kommer att kunna göra jobbet som de ska. Du kommer att behöva blanda lika delar vatten, gnugga alkohol och ammoniak. Vanligtvis är en bra start ½ av en kopp varje. När du har fått dem blandas som de borde vara, är du redo att hälla dem i flaskan.

Steg 2 – Ingredienser

Det är oftast en bra idé för dig att blanda alla ingredienser i en skål eller en kopp innan du häller dem i behållaren. På så sätt kommer du bara behöver oroa sig för att hälla in i sprayflaska gång. Det kan vara lätt att spilla så använd en tratt när du häller allt i sprayflaska. Gå långsamt så att du inte spiller.

Steg 3 – Tratt

Se till att du märka flaskan tydligt så att det inte kommer att misstas för något annat. Du kan även lägga till en liten bit av blå karamellfärg så att det ser ut som fönsterputs. Om du använder karamellfärg, se till att inte använda för mycket så att det inte stör ingredienserna. När du använder din hemgjorda fönsterputs, se till att du använder en luddfri trasa eller en pappershandduk för att rengöra den med. Du kan även använda tidningar om du vill. De lämnar ännu färre ränder och är alltid lätt att få tag på och kostar mindre.

Steg 4 – Flask