göra funky möbler av reupholstering med bisarra tyger

För husägare letar efter ett sätt att skapa en intressant plats för en tonåring eller helt enkelt göra en ovanlig utsmyckning uttalande kan retro och ovanliga tyger vara ett sätt att vända normala och tråkiga soffor och stolar i funky möbler som kan liva upp ett rum. Här är några idéer för att göra dina möbler göra en högt uttalande,. Tyg val

För hemma reupholstering projektet kan valet av tyg göra hela skillnaden mellan ett framgångsrikt projekt och en du hamna beklagar. När du börjar en funky inredning projekt, starty genom att titta på de olika tyg stilar tillgängliga för dig. Tänk på att möbeltyg är utformad för att färga beständig och robust, men tjockare tyg, desto svårare blir det att arbeta med när du reupholstering din möbel.

Style idéer, 70 Retro – Det har skett ett uppsving i stilar som lätt kunde hittas på 1970-talet. Färger som rost, avokado grönt och djupt brun är populära igen, som är fet plädar, stora utskrifter och virvlar av färger. Du kan också hitta retro tyger i en mängd olika material som faux mocka, krossad sammet och chenille. Om man tittar tillräckligt hårt, du kan även bli framgångsrik på att hitta en funky tyg som ser ut som fuzzy mohair eller rulltobak mattan,. Vintage Florals – En annan greppa val är att gå med är en högt blom- mönstrat tyg. Dessa vävnader kan vara nästan psykedelisk med ljus lila och orange blommor, eller de kan vara mjukare, blekta färger som ser ut som gamla tyg från en gammal soffa som kunde ha varit på mormors hus förr i tiden,. Animal Prints – Djur utskrifter är tillbaka på modet igen. Soffan eller fåtöljen omfattas av en lysande tiger stripe eller leopardtryckmönster är säker på att få kommentarer och fnittrar från besökare. Föreställ dig ett silver och svart metallic girafftryck som täcker en rad fåtöljer i sällskapsrum,. Mätningar, innan du köper tyg för funky möbler projekt, måste du mäta möbel som du tänker reupholster. Du kommer också att behöva omfatta mätningar för dynor och kuddar,. 1. Mät bredden på baksidan av soffan eller fåtöljen,. 2. Mät höjden på baksidan av soffan eller fåtöljen,. 3. Mäta djupet av soffan eller fåtöljen,. 4. Runda alla dessa siffror upp till närmaste ½ fot,. 5. Multiplicera dessa mätningar tillsammans för en yta (exempel: 5W x 6H x 8D = 240); 6. Multiple detta nummer by.04 för en 7-tums kjol or.08 för en 12-tums kjol,. 7. Detta är det totala antalet varv som behövs för projektet.

Go Funky

Reupholstering en möbel med en funky tyg är ett sätt att ge liv och roligt att ett rum eller att lätta upp stämningen eller tonen. Om du funderar på denna typ av home-projektet, titta på alla de olika typer av tyger som och mäta noggrant innan du köper tyg för ditt projekt.