göra rena snitt med en laminat trimmer

Ett laminat trimmer är ett användbart verktyg när du installerar laminat på skåp eller arbetsbänkar. Det kan skapa en omedelbar uppgradering till skåp samt professionellt utseende och finish på alla gör-det-själv-jobb.

Moderna laminat trimmers är nästan en fullt fungerande routrar. De kan trimma och flush bitar, men många kan också gemensamma, runda kanter, och fräsa spår och dados, avfasningar, tappar, tapphål och sammanfaller.

En Mini Router

Den enda kvarstående frågan är att laminat trimmers är mindre versioner av en vanlig router, i allmänhet ¾ hästkrafter till en hästkraft, i motsats till 1-3 hästkrafter för de flesta typiska routrar,. Träindustri som har en standard router och ett laminat trimmer hålla ofta trimning avfasning bit på laminatet trimmer så att den alltid är redo för små jobb utan att ändra lite.

Titta på funktioner

Innan beslut fattas om en laminat trimmer, leta efter en som accepterar en mängd olika typer av bitar för större flexibilitet. Verktygslös inställning är en bra funktion som gör att du kan arbeta enkelt mellan bitar och djup,. En gjuten aluminium bas ger större hållbarhet till en trimmer, liksom jämnare drift.

Läs Manualer

Innan du använder en laminat trimmer, bör du läsa manualer helt så att du förstår drift av verktyget.

installera Bit

Använd lämpliga säkerhetsåtgärder-skyddsglasögon, ta bort ringar och klockor, och knapp långa ärmar. Använd alltid öron protectiion när man använder en laminat trimmer.

Använd Klämmor för säkerhet

Förbered för att göra ett rent snitt med laminat trimmer genom att installera lämplig bit. Lossa spärren och justera lite till rätt djup för ditt projekt. Konsultera instruktionerna som medföljer golv och trimmern att göra detta konstate,. En tråkig bit kommer chip laminatet, så vara säker på att biten är ny eller skarp.

Gör Cuts

Klämma en styrplattan till skärytan för att styra din trimmer och hålla den i linje,. Använd klämmor för att hålla din laminat på plats. Om du inte använder klämmor, är det troligt att glida och vända leder till en rörig och oregelbunden snitt.

För de flesta trimning program, använd en skarp, rak bit. Håll noga routern vertikal och i jämnhöjd med laminat. Mät noga innan du skär och använda guideboard för ett rakt snitt,. Använd “push” stroke som du skär med trimmern, trycka den försiktigt ifrån dig snarare än att dra den mot dig. Om du använder en drag stroke, kommer du att köra den stora risken för urflisning eller bryta laminatytan,. För en fin finish, uppföljning efter trimmern med en fin fil som kommer avsluta pjäsen. Trimmern gör ett bra jobb med kanterna, men många människor som en ännu jämnare finish för en perfekt passform,. Var försiktig så att endast fila bort ojämna kanter och att inte lämna in i laminatet, skadar bitarna.