hålla frostfritt kylskåp läcker vatten

En frostfritt kylskåp har en avfrostningscykel. Detta innebär att när kylskåpet sensor detekterar frost, är en varmare på förångaren utformad att komma på och smälta någon is närvarande i kylskåpet. Denna cykel inträffar en gång var 6: e h, och vattnet som resulterar från smält is sipprar ned i ett avlopp på baksidan av fryslocket. Avloppet är knappt märkbar eftersom det är ganska små, men det utför en väsentlig funktion.

Men ibland, det smälta frosten vattnet inte rinna och lämnar en pool av vatten. Om den lämnas ofixerade, kan detta skapa en obehaglig lukt och mätta eventuella livsmedel på botten av kylskåpet. Följ anvisningarna nedan för att förhindra detta problem

Steg 1 – Håll frostfri Kylskåp noggrant ren

Kanske avloppet har blockerats med livsmedel eller skräp. I det här fallet, tömma kylskåpet och rengör den ordentligt. Det bästa sättet att rengöra kyl system är att använda en lösning av vatten och blekmedel. Lösningen kan appliceras med lämplig kraft med hjälp av en kalkon baster eller annat lämpligt verktyg. Ta bort blockering och rensa upp stående vatten. Gör en mental anteckning att rengöra avloppet regelbundet för att se till att din frostfritt kylskåp löper smidigt.

Steg 2 – Kontrollera att frostfritt mekanismen fungerar

Om frostfritt mekanism inte fungerar, kan problemet vara självförstärkande. Den stillastående vatten kan ibland vända sig till is, vilket i sin tur kommer att skapa en “plugg” för avloppet och orsaka mer vatten att samlas i kylskåpet. För att till fullo åtgärda detta problem, avfrostningsuret och värmare i mekanismen måste fastställas. På kort sikt, men du bör bekämpa problemet med att lätta bort på kontakten så att kylskåpet att rinna av ordentligt.

Steg 3 – The Copper Wire Bus

Vissa gör-det-själv-entusiaster linda en koppartråd runt värmaren och träna i slutet av kabeln till avloppet. Detta är avsett att avleda någon extra värme till avloppet och att stoppa ispluggen från att bildas (kopparn leder värmen). En extra fördel med detta tillvägagångssätt är att tråden fungerar som en grill att hålla någon strö skräp ut och som ett resultat i avloppet har ännu mindre chans att bli blockerad.