hålla klätterrosor väl utfodrade

När i blom, klätterrosor ser vacker i en trädgård. Så länge de får gott om sol och planteras i väldränerad jord, bör klätterrosor vara friska. De gör dock, måste vara väl utfodras, med gott om kväve. Samtidigt bör det inte vara för mycket kväve. Den måste kombineras med andra saker för bästa näring, tillsammans med det bästa höjd och blommor.

Så fort du ser ny tillväxt på klätterrosor under våren bör du börja mata dem. Börja med att vattna mycket noggrant runt basen av plantorna tills marken är blöt. Detta kommer att säkerställa att rötterna får gott om vatten att börja sin tillväxt.

När ska börja mata

Efter detta, vänta 2 dagar och sedan använda gödsel runt klätterrosor. Detta ger näring, men också ser till att jorden kan bearbetas utan någon ansträngning. Olika människor föredrar olika typer av gödselmedel, med några gynnar långsam frisättning och andra flytande fisk gödningsmedel.

Rose Mat

Kommersiella ros mat är bra för klätterrosor, och den första utfodring bör komma efter gödseln har arbetat i marken. Du behöver helst använda en liten kultivator, så att maten är väl arbetat till toppen halv tum av marken runt basen av plantorna.

Hur ofta att mata

När det gäller mängden mat att använda, följ anvisningarna med maten och inte överstiger det eller så kan du hamna skada klätterrosor. När du har tillämpat mat, vattna rosorna igen. Hålla vattnet till jorden, inte på bladverket av de klätterrosor.

Blomma

Det är viktigt att hålla koll på tillväxten av klätterrosor, som du bör upprepa matning efter varje tömning av bloom. Gör på samma sätt som du använde på våren. Vattna jorden ordentligt och sedan lägga gödsel innan du arbetar maten i marken och sedan vattna igen. Detta kommer att säkerställa bästa möjliga tillväxt för klätterrosor.

Kompost

Att veta vilka typer av klätterrosor du har är viktigt. Många klättrare kommer att blomma under sommaren, men klättrare som är oöverskådliga rosor tenderar att ge en blomma per år, och detta kommer i slutet av våren eller i början av sommaren.

Bra mulching i slutet av säsongen är avgörande för tillväxten av alla växter, inklusive klätterrosor. Det är ett utmärkt sätt att hålla rötterna skyddas och förhindra fukt från att avdunsta från jorden.

Börja med att använda organiska kompost runt klätterrosor (lämna en liten munk av nakna jorden runt stammen av varje planta). Det måste finnas flera inches djup (du kan också använda kompost). Detta är basen, och du bör avsluta med en övergödsling. Detta måste vara gödsel som blivit komposteras eller väl ruttnade.

Fördelen till toppen förbandet är att det kommer att fortsätta att ge näring till de klätterrosor, frigör dem långsamt in i marken, så att det finns en kontinuerlig matning till de klätterrosor.