hålla rådjur borta från dina fruktträdgård träd

Rådjur är en mild och behaglig djur, men du är inte troligt att tänka på dem i dessa termer när de invaderar din fruktträdgård och attackera dina träd. Rådjur njuta äta träd, särskilt unga träd. Men när de är hungriga, kommer de att äta vad de kan hitta (vilket innebär att dina fruktträdgård träd bara kan göra det perfekta målet för några hungriga rådjur). De rör sig också i siffror, vilket gör det viktigt för dig att skydda dina träd från förstörelse, vilket är en klar resultatet bör hjort komma åt din fruktträdgård träd. Följande tips hjälper dig att hålla rådjur borta från dina träd.

installera Fäktning

Fäktning är en av de mest effektiva metoderna för att skydda din fruktträdgård träd från rådjur attacker. Använd stark stängsel såsom elstängsel eller netto typ fäktning. Plastnät stängsel är ganska billigt, men kommer att fungera. Elstängsel kostar mycket mer att förvärva och underhålla, men är ännu effektivare än plastnät fäktning.

Inburning träden

Sätt upp en bur runt träden. Kör tre eller fyra pålar i marken runt trädet och plats hönsnät runt insatserna. Lägg lite tråd ovanför träd också så att det är helt bur i. Men du måste ta bort tråden senare att låta trädet utrymme att sträcka när det växer.

Deer Repellent

Spraya en bra hjort medel på träd för att skjuta upp rådjur. Rådjur avvisande har en bitter smak ämne som rådjur hitta helt obehagliga när de smakar det. Detta kommer att avskräcka rådjur från livnär sig på dina fruktträdgård träd, efter att ha tillbaka av den bittra smak avvisande. Gång tillämpas, kan den bortstötande pågå i upp till 4 månader oberoende av vädret som latexbindning vidhäftar fast till träden.

tenn Kokkärl

Dessa kan stämmas för att skrämma bort rådjur. Häng kokkärl på din fruktträdgård träd, särskilt de träd vid periferin. När rådjur närma sig och upptäcka sin reflektion på kastruller, kommer de att springa iväg snabbt.

Mänskligt hår

Rådjur blir rädd av när de luktar människor så använd människohår för att hålla dem borta från ditt träd. Fråga din salonist eller barberare för lite hår som du kommer att placera runt varje träd i en ringliknande arrangemang. Du kommer att behöva byta ut håret ofta annars bryts ner om det förblir alltför länge.

wolf Urin

Wolves har alltid jagade rådjur så rådjur kommer att göra allt för att undvika vargar, även bara av doften av en varg. Få varg urin från din trädgård centrum, och tillämpa den runt din fruktträdgård och även runt några träd. Vid den första doften av varg urin, kommer rådjur stötas och reträtt.

hönsgödsel

Applicera hönsgödsel runt din fruktträdgård och även inuti så att det är väl fördelad. Lukten kommer att sätta upp rådjur när de anländer och avskräcka dem från att få på ditt träd.

Du kan också använda en kombination av två eller tre metoder som anges ovan för mer effektiva resultat.