hålla svalt nattetid utan luftkonditionering

Ibland kan hålla sval utan luftkonditionering på en varm sommarnatt tyckas omöjligt, men det kan göras. För att få en oavbruten natts sömn, måste du göra ditt bästa på nedkylning innan du träffar sängen. Det finns flera användbara tekniker som kan hjälpa dig att bekämpa sommarhettan natten väder.

Om värmen är intensiv, undvika matlagning. Värmen från spisar och ugnar spela en viktig roll i att värma upp ditt hem. Att skära ner på matlagning, äta kall mat såsom sallader, smörgåsar och juice. Konsumtionen av häftiga livsmedel och vätskor kommer också att hjälpa till att sänka kroppstemperaturen.

Undvik värma upp ditt hem och din kropp

Undvik också kaffe, pop och alkohol helt, eftersom de kommer att hålla dig på natten och torka kroppen av viktiga vätskor. Livsmedel såsom glass, vattenmelon och gurka är bra val. Varm mat kommer att öka din kroppstemperatur, vilket gör dig mer illa till mods under natten. Under dagen kan du använda tjocka draperier att blockera solljuset och förhindra överhettning ditt hem.

Ventilera rummet

Under dagen är ditt hem att få en kontinuerlig dos av värme från solen. Under natten kyls vädret ner, men ditt hem har fortfarande kvar mycket av värmen. Genom att öppna några fönster och möjliggör cross-ventilation, kan du tömma det mesta av värmen inomhus. Hela huset fläktar fungerar bra att suga ut den varma luften från ett hem, och ersätta den med kall luft från utomhus. Fläktar fönster är också mycket användbara i att förskjuta varm luft.

Gör dig redo för Bed

Om du har en takfläkt i sovrummet, slå på den och se till att det blåser luft nedåt. Detta kommer att hjälpa dig svalna snabbt. Om du har en multilevel hem, gå till den lägsta nivån för att sova. Det kan redan vara cool nog för dig att sova utan någon ansträngning.

Innan rubrik för sängen, ta en kall dusch. Undvik syntetiska tyger och mörka material, hålla sig till ljusa bomull.

Ta en hink full med isvatten till sovrummet, och placera den i vägen för fläkten, så att det kommer att kyla ner luften blåser mot dig. Ett bra knep är att dämpa och frysa en tunn säng blad under dagen. På natten, ta ut, och drapera den över ett öppet fönster. som det kalla vattnet avdunstar den drar värme ur luften och kyler rummet.

Håll en handduk och en skål med isvatten bredvid sängen. Om du känner dig varm, våt handduk och hålla den på din puls poäng. Detta kommer snabbt kyla den passerar blod, och därigenom kyla ner kroppen. Undvika gungade och svarvning, som rörelsen endast kommer att värma upp kroppen ytterligare. Undvik knaprande eller vika dina armar och ben när de sover. Sprid dina armar och ben bred så att värmen kan fly från kroppen.

LETAR EFTER mer långsiktigt A / C fria lösningar? KASSAN Väderskydd ALTERNATIV FÖR PERSONER utan luftkonditionering.