hålla uteplats bord och stolar splinterless

Uteplats, bord, stolar och andra trämöbler kan delas eller flisa när de utsätts för hårda eller fuktiga väderförhållanden. Det enklaste sättet att undvika detta problem är att använda icke-splitter material istället. Aluminium och PVC är båda utmärkta val för alla klimat zonen och tenderar att vara lättare än trä, vilket gör möblerna lättare att flytta omkring såsom behövs. Om trä är det enda alternativet används teak, som är känd för det faktum att det inte splittras.

Undvik bambu möbler, eftersom det flisor lätt under rätt förutsättningar. Wicker inte splittras, men det kan förvränga eller split. Vanliga material såsom tall och ek behov av att vara helt klar för att undvika splittring och sprickbildning i extrema väderförhållanden. Aluminium är ett populärt material, men du bör vara noga med att köpa tjocka, robusta ramar, inte sådana som kan vara lätt böjda eller trasiga. Plast är ganska billigt, men det kan bli spröda i minusgrader, delning och splittring i avgörande leder. Om du använder ett syntetiskt material är att föredra, är PVC ett av de bästa lösningarna för uteplats möbler. Är inte lika känsliga för klimat och väder som de flesta andra.

Olika typer av utemöbler

Vissa husdjur tugga eller repa på bord och stolsben. Hundar gör detta att vässa sina tänder, och katter claw på möbler för att vässa sina klor. För att förhindra PET skador, linda benen med plast eller gummi. Det är inte en visuellt tilltalande lösning, men det är effektivt, och när djuret har tränats att inte repa eller bita att möbel täck kan tas bort.

Pet Proof Möbler

Måla eller polyuretan kan användas för att täta trä utemöbler. För att undvika de negativa effekterna av väder, använda flera färgskikt, som bildar ett skyddande skal. Applicera tre till fem lager av polyuretan till träytor och se till att täcka de oexponerade områdena liksom de som är synliga. Det enda sättet ett tätningsmedel kan fungera är om det ger en fullständig tätning av hela ytan.

Väder Proof Möbler

Att hålla din uteplats möbler i gott skick kommer att förhindra delning och splittring. Lösa bultar eller skruvar sätta stress på lederna som ofta resulterar i träet bindande eller sprickbildning. Saknade fästen kan resultera i delar av stolen bryter helt. Det tar bara några minuter att ge din utemöbler regelbundet underhåll. Din trä utemöbler kommer att pågå längre och har färre problem.

Utemöbler Underhåll

Aluminium har många fördelar som det primära materialet för uteplats stolar och bord. Det är lätt, vilket innebär att den kan flyttas om med årstiderna eller humöret. Det är också resistenta mot extrem värme och kyla och rostar inte om de utsätts för regn och hög luftfuktighet. På liknande sätt kan gjuten plast eller PVC vara effektiva. Aluminium kan kosta betydligt mer än trä eller plast, men det är ofta den mest pålitliga typ av utemöbler material.

Alternativa material