kevlar vs keramiska bromsbelägg

Både Kevlar och keramiska bromsbelägg har fördelar, men vilken typ är rätt för din bil? Den typ av bromsbelägg du behöver verkligen beror på dina individuella situation. Genom att väga prestanda, slitage, kostnad och buller, kan du bestämma vilken typ av bromsklossen är rätt för dig.

Kevlar bromsbelägg skapas från organiska material som en mjukare bromsbelägg som är bättre lämpad för små bilar med färre hårda stopp. För tyngre fordon eller aggressiv körning, keramiska kuddar fördela värme mycket bättre att ge en snabbare återhämtning efter stopp.

Prestanda

Kevlar bromsbelägg är tillverkade av organiska fibrer som skapar en mjukare kudde som bär snabbare. Kevlar bromsbelägg bära snabbare orsakar mer damm jämfört med keramiska kuddar, men detta damm är inte skadligt för miljön. Keramiska kuddar, medan de är fastare och håller längre, skapa bromsdamm som är miljömässigt frätande.

ha på sig

Kevlar kuddar göra innehålla några metallfibrer som orsakar minimalt brus. Keramiska bromsbelägg, å andra sidan, producerar en brusfrekvens som inte är hörbar för människor.

Ljud

Kevlar bromsbelägg är betydligt billigare, även om de bär mycket snabbare. I jämförelse, keramiska bromsbelägg har en betydligt längre livslängd (vissa innehåller livstids garanti) men kostar ungefär dubbelt så mycket.

Kosta