kök remodeling – tillämpa laminat till bänkskivor

1. När sprida limmet för bänk, är det enklast med en färgtråg och en mohair täckt rollern. Lägg snittet plastlaminat på golvet ovanpå tidningar och rulla klister på, som täcker hela ytan. Applicera en något tjockare lager av cement nära kanterna. Därefter täcker motytan och tillåta både torka ca 15 minuter eller tills brunt papper inte kommer att hålla sig till bindemedlet.

2. Trä dymlingar fungera bättre för att hålla laminatet fastnar hård motytan än brunt papper vid förläggning bänk. Placera dem på en fot intervall. Då låg laminatet, klistersidan nedåt, på trä dymlingar. Sätta fabrikssidan mot kakel och ställ in spetsen på den diagonala skuren i comer. Detta hörn är där du kommer att börja.

3. Dra ut trälist närmast hörnet samtidigt som du trycker laminatet på plats. Återigen, vara säker på laminatet är exakt där du vill ha den. Använda en svepande rörelse så att inga luftbubblor är fångade under laminatet. Arbetet längs disken, dra ut remsor av trä och trycka ned laminatet. Sedan omedelbart rulla ytan med brödkavel eller handroller, applicera extra tryck nära kanterna.

4. När du placerar den andra delen, göra vissa diagonal söm i hörnet är mycket snäv och rulla sömmen ordentligt.

5. Om laminatet inte att bilda en bindning eller skapar en bubbla vid något tillfälle, placera en bit av brunt omslagspapper över platsen och placera ett varmt strykjärn (uppsättning för bomull) på av papperet tills laminatet känns varmt till vid beröring. Värmen ska mjukna kontakt cement tillräckligt för att återfå en del av sin klibbighet. Använd sedan valsen återigen med en fast, stadig tryck tills laminatet har svalnat.

6. Innan router trimma bänk, sätta maskeringstejp runt de nyligen laminerade kanterna för att inte fördärva dem. Router bort överskottet som du gjorde med kanterna, flytta routern från vänster till höger. Sedan ersätta bit med en 22 graders avfasning lite och vinkla sömmen överst på disken rörelse, som alltid, från vänster till höger.

Tips: Öva den här tekniken på någon skrot innan du gör det slutliga projektet.

7. Avsluta de faserna med en 14-tums enda snitt kvarn fil. Utöva påtryckningar på den nedåtgående slag. Kontrollera varje vinkel med fingertoppen för att säkerställa att det inte finns några skarpa kanter som senare kan leda till sprickor. Innerhörn är speciellt benägna att spricka om de inte lämnas in smidigt.