kök remodeling trender för 2005

Funderar på remodeling ditt kök, eller helt enkelt lägga till några nya inslag för att ge ditt kök en up-to-date känsla? Nytt kök trender för 2005 fokuserar på att öppna upp utrymme i ditt kök, lagra dina apparater och tillbehör i ovanliga och visuellt slående sätt. Från elegant rostfritt stål för att gör-det-själv färgrik vägg kakel till praktisk och hållbar kvarts, läs vidare för att ta reda på om några av de stora kökstrender för 2005 och ge dig själv idéer för att krydda upp ditt eget kök

Enligt en undersökning som genomfördes på denna webbplats är 72 procent av människor som planerar på remodeling deras kök överväger att genomföra en målning eller tapeter jobb. Att välja ett färgschema är det största beslut man måste göra när du målar en kök. Varje år experter färgindustrin förutspår färgpaletter som kommer att vara förhärskande för att underlätta färg planeringen av ett hem. För 2005, en del av dessa färgscheman inkluderar strålande varma jordfärger, såsom korniga gula, djupa aprikoser, brända hennas, tropiska viol, ljusa rosa och elektrisk blues. Eller du kanske väljer att dekorera med mjukare lugnande neutrala färger med peachy rosa, coola greys, varma mullvad, bleka mauves och krämiga bananer – huvudsakligen jordnära pasteller som kommer att förvandla ditt kök till en avkopplande reträtt. Slutligen kan du hellre välja en ljusare livlig och lekfull palett av 50-talet och 60-inspirerade toner inklusive levande citroner, lime, lavendel, rosa, röda och apelsiner, som lägger en djärvare utseende till ditt kök.

En annan trend som vi kommer att få se i hemmet färger nästa år är nyanser infunderas med ljus, vilket ger en uppfriskande aura av optimism i hemmet. Ljusare och fräschare nyanser som ger en glöd till hemmet, och samtidigt en känsla av lugn och ro blir i stil. Räkna med att se försiktigt glödande nyanser av korall och steg, luftiga blues, uppfriskande gröna och skarpa vitnade gula. Vi kommer också att se en fortsättning i metalliska toner populära i år, men i mer dämpade, jordnära färger, såsom zink och tenn metallic som avger en skinande, antiqued utseende och snyggt komplimang kryddig accentfärgerna i de rika, varma jordfärger .

Lägga färgglada brickor till backsplash av ett kök har blivit en populär och enkelt sätt att lägga till en ny, sofistikerat utseende till rummet. Plattor tillåter dekoratör att vara kreativ och experimentera med olika toner, dramatiskt livening upp köksutrymmet på ett enkelt och billigt sätt.

2005 erbjuder många olika alternativ för att göra mer dramatiska förändringar i ditt kök. Av de tillfrågade personerna, är 74 procent ser till att ha bänkskivor ersätts i deras kök. Det finns ganska många olika i utvecklingen av bänkskivan material. Kvarts bänkskivor i synnerhet är en het trend, och eftersom de erbjuder bra hållbarhet, motstånd mot slitage, fläckar, repor och mycket höga temperaturer. För ett relativt lågt pris, är de visat sig vara ett mycket praktiskt val. De kommer i en mängd olika färger, är lätta, och är mer sanitära än de flesta andra typer av räknare, kvarhållande mindre fukt och är därför mindre bakterier. Komposit, en 65 procent kvarts och 35 procent akryl blandning, ger hållbarhet med en glänsande utseende.

Granit, en annan slitstarkt material för bänkskivor, är ett populärt val, och håller på att bli mer överkomliga som granit priserna sjunka. Betongytor är en trendig nytt alternativ, som lägger stil till alla kök. Också populärt är rostfritt stål, som samordnar väl med trendiga rostfria vitvaror. Emellertid både av dessa material är inte så stark som man skulle kunna förvänta sig. Betong är särskilt ömtåliga och är känsliga för brännskador och fläckar. Tätningsmedel kan hjälpa, men inte helt och hållet skydda en betongyta. Stål kan också visa slitage, repor och fingeravtryck. Marmor är fortfarande en alltid elegant, men dyrt alternativ för bänkskivor.

Köksöar blir en stapelvara i moderna kök. 30 procent av de tillfrågade var funderar på att ha en ö installeras i deras kök. Medan stilar och alternativ för köksöar fortfarande ganska varierande, de har gemensamt att vara stora, permanenta tillägg som fungerar som kök centrum. Öarna är en idealisk plats för att samla runt i köket. De lägger mer diskutrymme till köket, och en del kan ha sjunka fixturer inbyggda i dem. Många har stora uppsättningar av lådor och skåp, eller öppna lagringsutrymme och hyllor under deras motytor. Några har även inbyggd vinställ. Det finns tillräckligt med möjligheter att nästan alla kök kan hitta den perfekta ön för att uppfylla sina behov.

De som inte har utrymme eller inte vill investera i något som dyr och permanent som en köksö, men vill liknande förmåner, kan titta på billigare och mer flexibla alternativ som imiterar begreppet köksön. I synnerhet rullande vagnar av många olika stilar, allt från lättmetall till tunga trä, blir populära center för ett kök. De har lådor, rymliga hyllor och platser att hänga stora redskap från sidorna. Dessa bitar har en del av samma fördelar av köksöar och kan lätt rensas ur vägen om det behövs.

Handfat tar nya utseende och innovativa produkter som kan lägga en modern och rolig look till ett kök. En distinkt formad handfat blir en slående attraktion i ditt kök. Vissa konstruktioner inkluderar geometriskt formade glas handfat och rostfria diskbänkar med långa, smala ström-formade reservoarer. En samtida diskhon ger en elegant stil till ett kök medan det fortfarande är funktionella.

Köpa nya tillbehör är det enklaste sättet att ändra runt utseendet på ett kök, och möjligheterna är långt och brett. Återigen, är en apparat eller tillbehör av rostfritt stål mycket in och tillgängliga just nu. Från blandare och brödrostar till kylskåp och professionell stil ugn intervall, produkter av rostfritt stål är lätt att samordna med varandra och ge en modern kant till ett kök. De som vill utseendet men inte priset kan välja stål kompletta anordningar och tillbehör.

Unika overhead armaturer kan verkligen förbättra ett kök med en elegant finess. Uppsättningen av stilar som finns är stora, men trenden verkar vara att hängande fixturer är i, med populära stilar inklusive rader av minst tre matchande, lågt hängande armaturer i alla slags former och storlekar, och ett brett spektrum av stilar av ljuskronor – från att vrida metallstycken, färgstarka, arty glas och plastmodeller. En one-of-a-kind armatur kan lysa upp atmosfären i alla kök.

Många trender är baserade runt öppna upp utrymme i ett kök. Hängande overhead pot rack blir ett populärt lagringsenhet med en rolig look som rensar upp frustrerande röran av alla dina köksredskap. Hängande mindre köksredskap på kakel är också ett alternativ som enkelt skapar mer utrymme. Fler kök ser gör-det-själv hyllor suspenderades under skåp, i hörn, under ugnen, som tjänstgör som ett bra sätt att lagra dina apparater och köksartiklar, visar det prydligt, medan samtidigt rensa upp mycket diskutrymme.

Kryddhylla är återuppfunnit med stilar som låter färger och texturer av kryddor själva säsongen upp köket samtidigt organisera dem snyggt och kompakt. En look som är populärt är klart glasrör som lagrar dina kryddor med en kork lock, ett snyggt hus och visning av kryddor för bekväm användning. Andra konstruktioner fokuserar på organisation och användarvänlighet, med rader av kryddor staplade och ingår i roterande karuseller. Det finns även några nya kryddhylla modeller med automatisk rattar mätning, verkligen ge någon köksbänk en modern smak.

Möjligheterna för omkonstruktion ditt kök för det nya året är nästan oändliga, om du är ute efter att slå upp ditt kök med några nya tillbehör, rensa upp i röran, eller utföra en storskalig makeover. Som 2005 kökstrender fokuserar på att kombinera det praktiska med den eleganta, är det lätt att uppnå en uppdaterad look medan stämningen i din egen stil och smak att göra ditt kök en rolig, bekväm och funktionell utrymme.