kök skafferi lagring tips som gör livet lättare

Kök skafferi lagring kan vara en effektiv och lätt om du arbetar för att hålla ditt skafferi plotter.

Skapa zoner i ditt skafferi och märka dem. Till exempel utse en hel zon för frukost, och märka hyllorna spannmål, Kaffe & Te, pannkaka mix, etc. Detta kommer att bidra till att hålla skafferiet organiserad som du lägger dina matvaror bort. Det kommer också att förhindra trassel senare.

Zonindelning

När du tar objekt från skafferi hyllor, du sällan ersätta främre raden. En gång i månaden, gå igenom ditt skafferi och dra allt till fronten. Om du har hyllor som glider, kommer detta att vara en bris.

Rotera

Flytta objekt på framsidan kommer att påminna dig om vad du har. Detta kommer att bidra till att minska kostnaderna för bortkastade mat som redan har öppnats och hindra dig från att köpa samma sak två gånger.

Använd korgar

Du kan hitta fina och dekorativa korgar vid varje hantverk butik. Köpa flera av dem i olika storlekar och former och använda dessa i skafferiet för att lagra objekt som inte stack, som portionsförpackningar med sås eller varm choklad. Märk varje korg så att du har plats för allt.

justerbara Hyllor

Om du inte redan har gjort, överväga att installera hyllor som kan tas bort eller justeras. Detta kommer att hjälpa till så era familjer behov förändras. Du kan ta bort hyllor om du behöver för att börja lagra stora lådor och mindre konserverad mat. Du kan också ställa in dem att sitta högre eller lägre för att rymma större flaskor som du kan ha. Som ett billigt alternativ, får några fristående tråd rack avsedda för skåp.

Lägg Lights

Ett litet ljus i ditt skafferi kan göra lagring mycket mer effektiv. Helt enkelt lägga till små batteridrivna lampor längs sidorna eller undersidan av hyllor. Detta kommer att uppmuntra dig att använda dim utrymme i de djupa rygg hyllorna, och det kommer att göra det lättare att planera måltider och sätta mat bort.

Flytta oväsentlig

Om du lagrar en mängd artiklar i skafferiet som inte vänja ofta, överväga att flytta dessa objekt till en annan plats än i köket plats. Försök att lagra saker i ett garage skåp eller i en hall garderob som har extra utrymme.

Om du håller akut konserver i skafferiet, flytta den. Samma sak gäller för alla apparater som får föga nytta. Bakmaskiner, riskokare och Crock-Krukor ta upp en hel del utrymme om du inte använder dem ofta.

Om det inte finns någon annan plats att lagra dessa sällan använda objekt, förpassa dem till out-of-the-way hyllor på högst upp eller längst ned i ditt skafferi.