läckande dusch huvud: hur man fastställa orsaken

Läckande duschmunstycke s kan vara exceptionellt irriterande. Inte bara orsakar de en konstant droppande ljud, de också öka din vattenräkning om de lämnas utan reparation. Det finns bara två främsta orsakerna till en läckande dusch huvud, en utsliten o-ring eller kalk och kalcium bygga upp. Med ett par artiklar från din lokala hem förbättring butik, kommer du att kunna spåra orsaken till läckan och fixa det.

Först måste du kontrollera om duschen är fäst tätt mot röret som kommer ut ur väggen. Om den inte är fäst tätt, kan helt enkelt dra åt huvudet dusch stoppa läckande alla tillsammans. Om åtdragning av duschhuvudet inte löser problemet måste du ta bort dusch chefen för vidare utredning. Du vill täcka duschhuvudet i en tunn handduk och placera nyckeln runt huvudet för att ta bort den. Handduken kommer att stoppa dusch huvudet från att bli skadad.

Steg 1-Ta bort duschhuvud

När duschhuvudet har tagits bort, är det första du behöver göra kontrollera O-ringen. O-ringen är brickan som bildar en tätning på insidan av duschhuvudet. Med tiden kan gummit blir stela, hårda, och trasiga. När detta händer, är vattentät tätning äventyras. Detta är den vanligaste orsaken till en läckande dusch huvud och mycket lätt att åtgärda. Du behöver bara köpa en gummibricka i rätt storlek från din lokala hem förbättring butik. Ta bort den gamla brickan och sätta den nya brickan på plats.

Steg 2-Kontrollera O-ringen

Om O-ringen är inte orsaken till den läckande duschmunstycke, måste du kontrollera insidan av duschhuvudet själv. För att göra detta måste du använda en skruvmejsel för att ta bort fronten. Väl inne, kommer du antagligen har svårt, vit uppbyggd täpper till vattenhål. Denna uppbyggnad kommer från kalk och kalcium och orsakar din duschmunstycke inte fungerar.

Steg 3-Check insidan av duschhuvud

Det finns ett antal av kalk och kalcium bygga upp borttagningsmedel som finns på din lokala hem förbättring butik. Följ tillverkarens anvisningar och din Duschen ska fungera perfekt. Om du vill ha en mer naturlig alternativ, kan du njuta din duschmunstycke i vinäger i ca 8 timmar. Du kommer då att behöva skura det med en nylonborste i varmt vatten. Detta bör ta bort alla av uppbyggnaden och låta duschhuvudet för att fungera korrekt.

Steg 4-Byt ut duschhuvud

När du har bestämt orsaken till läckan och fast det, är det dags att sätta dusch huvudet tillbaka på. Du måste linda trådarna i röret med rörmokaren tejp. Du bör använda en tre eller fyra skikt. Därefter kommer du skruva dusch huvudet tills du inte kan slå det längre. Täcka huvudet med en tunn handduk och använda nyckel för att dra lite mer.