laga en ek: röta, blåmärken och peeling

Liksom alla träd, ekar är mottagliga för en mängd olika sjukdomar. Använd följande guide för att se vad du kan göra för att hålla din ek stark.

Rot inträffar när råvirke utsätts för mögel och svampar. Du kan vanligtvis upptäcka träd rot runt hål med porösa sidor. Förr i tiden, skulle människor försöker att fylla dessa hål. Emellertid har det sedan dess upptäckts att trädet kan hantera problemet på egen hand. Så småningom kommer luften runt hålet vara torr nog att låta trädets naturliga försvar ta över. När röta har torkat, kan du använda några aktuella kemikalier för att påskynda återhämtningen.

Ruttna

Det finns flera former av rotröta som kan påverka ekar. Några av dem kan leva i marken i många år och infektera nya träd planteras för att ersätta gamla som har dött. Även rotröta är sällsynt, är det ofta för sent att göra något åt ​​det när det upptäcks.

rotröta

Tryck och fysiska angrepp kan orsaka blåmärken i ekar. Blåmärken är ofta inte alltid självklart, men de kommer att dyka upp som små svullnader som SAP läcker från skadade kapillärer. Om blåmärken är inte allvarlig, kommer det så småningom att blekna bort. Ibland trycket av saven kan spricka barken. Barken kommer att avta när saven läcker bort och sprickan i barken kommer att läka sig själv, även om det kan leda till vissa ärrvävnad. Den bästa behandlingen för blåmärken är förebyggande. Trädet bör skyddas mot att slås eller slå. Om du behöver binda något till trädet, använd mjuk lina med en bred yta.

blåmärken

En ek ofta kasta sin bark när det har betonats, eller skadas av tryck eller kemikalier. Även om detta kan se ut svår, kan det vanligen behandlas om sektionen är liten. Att behandla peeling, skära ner barken till en punkt att den fortfarande är fäst till trädet. Använd sedan en mycket vass kniv för att skära barken tillbaka på liten remsa i taget tills det inte finns något mellanrum mellan barken och trädet. Gör detta runt hela peeling området. Se till att du inte lämnar bakom områden där vatten kan samla när du gör din del. Så småningom kommer trädet producera ett känslokallt material för att täcka kanterna du har klippt. Detta material kommer att sakta täcka skalade området under loppet av ett år eller längre.

Peeling

Det kan verka som om det finns mycket du kan göra för en sjuk träd, är det viktigt att komma ihåg att de flesta ekar kommer att återhämta egen sina egna. Det bästa du kan göra är att vidta åtgärder för att förhindra skador från förekommande i första hand.