laminat bänkskivor gör comeback

Om du har shopping för nya bänkskivor, är chansen att du har visat det senaste inom granit, konstgjord sten, eller ens cement. Men har någon påminde om fördelarna med och framsteg i de mest populära bänkytan idag: dekorativt laminat? Det är en berättelse som ibland går vilse i ett hav av dyra, tungt främjas “glamour” alternativ som verkar våren från ingenstans. Men när dina pengar står på spel, det är en berättelse som du behöver höra.

En ny uppskattning för en gammal Standard

Laminatet har en yta av val för mer än 50 år. Det kom till sin rätt efter andra världskriget, när USA: s bostadsboomen var i full gång och det var “cool” nytt alternativ till linoleum bänkskivor. I själva verket, dessa anläggningar är nu “cool” igen, med en ny generation av konsumenter söker sig ursprungliga laminat bänkskivor och matplats bord att återanvända i deras retro smidit hem.

Många nya laminat bänkskivor konstrueras med en nick till detta illustra tidigare – med uppdaterade metallkanter som minns den dimensionella form som användes på så många toppar sin tid. Men kundanpassade, exklusiva kant behandlingar är bara en av anledningarna människor återvänder till laminat efter flirta med andra, dyrare alternativ.

Anläggningen Bänkskiva beslut Process

Noterade kök designer Joan Eisenberg, ASID, CMKBD har sett bänk övervägande cykeln blir mer komplicerat – och frustrerande – under de senaste åren.

När konsumenterna bombarderas med dagens utbud av lyx bänkskivan alternativ, de är sannolikt att bländas, då förbryllad, då förvirrad. Det är svårt att sortera igenom alla reklammeddelanden och jämföra alla dessa nya val “, säger hon,” särskilt när de också gör samma sak med skåp, kranar, apparater och golv!

Det är när människor får sina kostnadsberäkningar, påpekar Eisenberg, att de slutar i deras spår och samla sig. De inser att lyx bänkskivor kan bli en betungande andel av deras totala konstruktion budget, och skulle kunna hindra dem från att få det professionellt sortiment, anpassade skåp eller inbyggda kylskåp de verkligen hade sina hjärtan på.

Ganska ofta, det är när de kommer tillbaka till laminat – och lära sig om design, prestanda och överkomliga fördelar den erbjuder “, säger hon.” Det är också när deras entusiasm för sitt projekt åter tänt.

Laminat Bänkskiva stil och design

Dagens laminatbänkskivan kan ses i två delar – den visuella stilen av själva ytan, och sedan kanten behandling. Båda områdena erbjuder fler alternativ än någonsin tidigare, och kan kombineras för ett obegränsat utbud av slutresultatet.

Laminatnotis är bara fantastiskt “, säger Eisenberg.” Du kan välja mellan en regnbåge av solida färger, snygg grafik eller attraktiva och tilltalande naturliga utseende. Laminatet “sten design” i dag är inte vad du såg bara ett par år sedan. Tillverkarna har verkligen uppgraderat visuella kvaliteter sina konstruktioner.

Hybrid Slate från Nevamar, till exempel, är inte en fotografisk reproduktion av sten, men en mycket mer sofistikerad blandning av ådring, färg och skala som ger det en rik, elegant effekt. Det är en perfekt följeslagare för rostfria vitvaror, och det kompletterar de visuella toner av dagens skåp.

När du har fastställt din favorit laminat konstruktion, rekommenderar tillverkaren Jack Bergman BB Bänkskivor i Colorado Springs som du ta lite tid att tänka på olika sätt att kanten toppen. “Kanten”, säger han, “ger dig alternativ – att uppgradera bänk utseende, att integrera den med kakel, att integrera den i skåpet systemet, eller att ställa in räknaren ut som ett designelement alla sina egna Från och med. konventionell själv kant, människor nu tittar på att lägga till en anpassad variant med metall eller laminat i en annan färg.

Det blir mer intressant därifrån. Du kan göra postformningsbart kanter genom att linda laminatet ner på framsidan av den övre. Om du inte vill se “mörk linje” längs kanten av traditionella bänkskivor, kan du använda en avfasad kant, som i kombination med en sten-konstruktion laminat, ger effekten av dyrare granit eller marmor.

“Många människor gillar att använda den avfasade delen av kanten som en accent rand -. En grön avfasning på en vit topp, till exempel kan denna tie i någon annan färg från rummets system, och det är bra för äldre eller visuella nedsatt husägare, vilket gör det lättare att mäta kanten av disken när de närmar det “, säger Bergman.

Med Laminat, du vet vad du får

Ett annat plus erbjuds av laminat: Du behöver inte oroa sig för oförutsägbara visuell variation som kommer med granit och marmor. “Möbelindustrin kallar det” Naturens Touch “när en konsument klagar variation i en woodgrain byrå, till exempel”, säger Eisenberg. “Det är samma sak med natursten, med undantag av den tid du har installerat en bänkskiva i någons kök, det är för sent – husägare har fastnat med det.

Det finns en konsekvent och pålitlig om laminat bänkskivor som tilltalar många människor – du vet vad du får “Eisenberg rekommenderar att konsumenterna ser på stora urval av alla bänk de överväger.” Du kan också besöka Nevamar webbplats (. www.nevamar.com) för att visa sina laminatmönster i en 4 fot med 8 fot ark format. Det finns inget sätt du får en olycklig överraskning efter det! “, Tillägger hon.

konkurrenskraftig prissättning

Laminatet har alltid haft en position vid köpet änden av kostnaden spektrum. Medan speciella kanter och undermount sänkor kan lägga till den slutliga prislappen fortfarande lämnar en uppgraderad laminatskiva gott om utrymme i budgeten, jämfört med andra material.

När det gäller hur laminat bänkskivor jämföra stort sett andra material från en prisperspektiv, flera guider finns på Internet. En stor konsumenttidningen webbplats rapporterar dessa siffror för olika bänkalternativ

För villaägare som söker det mest prisvärt paket kombination av visuell stil, enkelt underhåll, hållbarhet och lågt pris, förblir laminat den bästa valet.