laminatgolv bygginformation

Det finns i princip två typer av laminatgolv så långt konstruktionen är berörda. En direkt högtryckslaminat och en högtryckslaminat. Skillnaden verkar vara i färd med att fästa de material till kärnan. Det direkta trycket laminatet är en utsträckt ett enstegsförfarande, varigenom alla skikten är sammansmält direkt till kärnan på samma gång, och impregneras med aluminiumoxid / melaminhartser som använder värme och tryck. Den direkta tryckprocessen används av Formica och Mannington. Å andra sidan, högtryckslaminat är ett två steg slitskikt processen. Första hantverks papperstyp ark limmas ihop tillsammans med bladfilm, då detta är limmad till kärnan, och allt är sammanbundna under tryck. Båda typerna av laminatgolv gör en extremt hård yta som motstår repor, bucklor, solljus bleknar, och även cigarett brännskador!

Alla laminatgolv består av fyra huvudkomponenter som är sammanbundna. En nötningsbeständig dekorativ yta gjord av hartsbaserat melamin / aluminiumoxid. Detta material är bundet till ett fuktskyddat trä komposition baserad kärna. En balans stöd är bunden till undersidan av kärnan. På toppen är ett klart lock ark av aluminiumoxid, som ger skydd och fläckbeständighet.

De flesta av kärnorna är tillverkade av hög densitet fiberboard mättad i hartser för att göra dem extremt hårt. Detta tillåter de plankor som skall skäras med en tunga och ett spår för enkel installation. Även om kärnmaterial är mättade i hartser kan plankor fortfarande svälla från stora mängder fukt.

Under kärnan ligger ett annat skikt, som verkar för att stabilisera hela plankan och i de flesta fall fungerar som en annan barriär mot fukt försöker ta sig in underifrån. De flesta tillverkare mätta detta bottenskikt med harts för att motstå fukt, liksom, göra produkten mer formstabila. Detta harts fylld bottenskiktet är den främsta orsaken dessa golv kan inte limmas direkt på undergolvet.