landskap med ökenväxter: 5 idéer

En öken trädgård kan presentera en härlig tillägg till hemmet landskapsarkitektur. Områden med lite regn och mycket sol ger ett perfekt klimat för dessa trädgårdar. Landskap med ökenväxter och buskar att dra nytta av vad naturen ger. Många arter av öken växter kan användas i en öken trädgård och kan ordnas för att simulera en oas som funnit i ökenområden.

Planerar en öken trädgård kan verka som en lätt uppgift, men en del forskning om vilka växter kommer att växa i vissa villkor som kommer att ge de bästa resultaten. Växter som kräver en hel del sol bör inte planteras där träd kan blockera dem .. Detta gäller särskilt blommande växter där det är viktigt för solen att vara tillgängliga större delen av dagen för sommaren bildas. Träd suga också upp en hel del vatten från marken eller sand och det kan också hämma tillväxten av växter. En liten simulerad ström med hjälp av en pump för att cirkulera vatten i omkring klippformationer kommer att leverera tillräckligt med vatten för att komplettera de naturliga regn. Vissa öken flora som kräver lite mer vatten kommer att gynnas av denna typ av arrangemang.

1. Dra nytta av sol och skugga

Använda stenar och högar för att simulera öken outcroppings. Högar av sand och smuts kan skapas med stenar inbäddade längs kanterna. Detta gör att du kan gruppera växter och gräs så att fukt kan koncentreras i sprickorna och stödja växterna liknar verkliga förhållanden i en öken.

2. Simulera ökenliknande landskap

Inhemska träd och växter ger de bästa resultaten. Mesquite och akacia träd trivs med lite vatten. Arraigning vissa växter och gruppering de som förekommer naturligt kommer att ge de bästa resultaten. Gula Alyssum blommor är ett exempel på inhemska floran som tycker om sol och är resistenta mot torka .. Aloe Vera, känd för sina “medicinska egenskaper är också en bra landskapsökenväxt. Vissa landskaps mönster kan dra nytta av användningen av mossa, som kan förekomma naturligt i vissa öken inställningar. Mossa är tolerant mot låga vatten situationer, men är också viktiga för att tillhandahålla fukt runt växter som växer i den omgivande jorden.

3. Använda Native Flora

Gräs kan användas för att lägga till några grönska till trädgårdsanläggningen. Även om gräsytor är vanligtvis inte en del av ökenlandskap, kommer en del gräs hjälpa kontrast med de sandiga steniga områden för att ge ett unikt utseende. Gräs kommer också att hålla jord och sand från att tvätta bort med deras bindnings rot strukturer. Sunny perenner är perfekta för sten kräver ännu lite vatten och har full sol. Yarrow växter som har fjäderlätt bladverk kan användas som gräns växter i en blomsterträdgård.

4. Gräs och buskar för Accent

Suckulenter är växter som lagrar vatten i sina blad eller stjälkar. Kaktusar och andra växter är alla typer av suckulenter som klarar sig bra i varma och torra förhållanden. Kaktusar och andra suckulenter kan vara dyrt att köpa anläggningen och underhålla. Även om dessa växter växer och frodas i öknen, de är inte perfekt för varje trädgård. Många kaktusar har taggar som kan skada ett husdjur eller små barn vid beröring.

5. Håll användningen av ökenväxter till Minimal