lära sig att sy en kimono

När du lär dig att sy, du vill lära sig att arbeta med så många olika typer av materiaols som möjligt. En kimono är en vacker, men enkel kläder objekt som du kan sy, även som en nybörjare. Denna traditionella japanska plagg bärs med lager och kan vara dressy eller casual, beroende på tyget du väljer. För män och kvinnor, tillägger kimono charm till en garderob.

Till att börja din kimono projekt, måste du klippa tyget. Börja med att skära ut två rektangulära bitar som är lika lång som avståndet mellan fotleden, över axeln och ner till tårna. Ta ytterligare 2 bitar och skär dem i rektanglar för ärmarna. En annan 2 tygstycken, mindre i storlek, kommer att vara kragen på kimono och en frontpanel.

Steg 1 – Cut Out tyget

Ta dessa stora bitar av klippta tyger och sy ihop dem, ungefär halvvägs från botten. Du lämnar en öppning för där nacken kommer att bli. Ta en rak nål eller ett tyg penna för att markera det område där sömnad är nere. Det är där skulderlinjen bör vara. Sedan sy ärm ihop bitarna. Sy ihop kanterna för att skapa loopar i tyget. Fäst dessa nya hylsor till större tygstycke, vid mittlinjen. Traditionellt är de armhålor öppen, men du kan stänga dem om du vill.

Steg två – börja sy ihop bitarna

Med en av de mindre skurna panelerna, vik den över och skapa ett skärp. Sy kanterna tillsammans för att göra ett bälte som kan fästas runt större plagget. Nåla fast bågen på plats nu. Ta den andra delen av mindre tyg och fäst den på insidan av toppen av din kimono för att bilda kragen. Låt tyget faller över kanterna för att dölja dina sömmar.

Steg 3 – Fästa och skärning

Sy dessa bitar på plats med raksöm. Du kan också välja att lägga till fållar till ärmarna och botten av kimono för extra effekt. Sy resten av den främre delen av kimono också, om du önskar. Eller du kanske låta bågen för att stänga denna pjäs.

Steg 4 – Mer Sömnad Att göra

Vissa vill linje kimono samt att hjälpa isolera det för kallare väder. Du kan göra detta genom att lägga till ytterligare ett lager av tyg på insidan bitar av kimono stycket. Du kanske också vill lägga broderi och trimma för en extra dekorativ effekt,. En kimono är en traditionell klädsel stycke som har rest till andra delar av världen. Lägga detta plagg till din sömnad färdigheter kommer att hjälpa dig att utöka din sömnad horisonter.

Steg 5 – Finishing Touches