lätt och kompakt: vi prova Bosch js120 12v sticksåg

Sticksågar är en stapelvara i många verktygssamlingar som de är perfekt för en mängd olika hem förbättringsprojekt, stora och små. Vi försökte ut Bosch JS120 12V Jig Saw, en lätt elverktyg som fokuserar på komfort och kontroll.

Allt som gick in i detta elverktyg var avsedd för enkelhetens skull. Den JS120 sticksåg är extremt kompakt, väger in på 3.3lbs (inklusive batteri) och endast 9,4 “lång. Med en 12V, 2Ah batteri bör du kunna få en timmes skärtiden från en enda laddning. Vi kunde lätt att manövrera det i små utrymmen och göra snabba nedskärningar utan att oroa med ett utlopp eller förlängningssladd i närheten. När man trycker de gränser, gjorde det långsammare på tunga laster, men det har fortfarande jobbet gjort. Se bara till att du har en extra batteri redo att gå på laddaren och du är gyllene.

ämnen

Tunnan grepp är bekväm och smalare än andra konstruktioner för att hålla trötthet på ett minimum. De gummigrippunkter på kroppen och topp gjorde det lätt att upprätthålla ett stadigt grepp under längre snitt. Om du inte har mycket erfarenhet med en sticksåg, gör detta fokus på en ergonomisk design och grepp för lätt kontrollerade nedskärningar oavsett din skicklighet.

Naturligtvis en ljusare elverktyg betyder mer vibrationer. Men Bosch lagt en anti-vibrationsfunktion som fungerade otroligt. Den JS120 sticksåg är tyst och smidig när du klipper. Vi har försökt allt från trä till metall och var imponerad av vibrationsdämpning oavsett vad vi kastade på den.

Den JS120 har en flerriktad bladklämma som möjliggör ensam bladbyten. För att infoga ett blad, skjut den helt enkelt i klämman tills spaken snäpper till vänster. Den har en robust grepp för att hålla bladet på plats mot valsen. För att ta bort kniven, spaken tillbaka åt höger och det kommer automatiskt eject så att du inte röra en varm kniv.

I linje med andra sticksågar, Boschs Verktyget har tre justerbara omloppsåtgärdsinställningar. Med hjälp av en knapp på sidan, kan du växla mellan mer precisa eller aggressiva nedskärningar. På backend av enheten är en variabel kortnummer som justerar från 1500 till 2800 Stokes per minut att ta emot täta eller mjuka material. Beroende på bladet, har sågen ett skärdjup på upp till 2,75 “, vilket är normalt. Dyksågning hanterades lätt också. För att förhindra överbelastning och överhettning på hårdare projekt, har enheten elektroniskt motorskydd och Electronic Cell Protection att hålla allt i trim.

Även längs sidan är en glidande strömbrytare. En stor extra säkerhetsfunktion är användningen av en broms som stoppar klingan så fort den har stängts av. Många sågar långsamt stänga och, om du inte är försiktig, skada saker när fastställs. För att ytterligare förhindra oavsiktlig skada kommer JS120 stanna av om ett nytt batteri sätts in efter en förlust av makt. Du kommer att behöva stänga av enheten och på igen för att fortsätta skärning.

För att göra vinklade snitt, har sticksåg en 45 graders avfasning vinkelområdet. Det finns en insexnyckel ansluten till enheten för snabba justeringar fotplatta vinkel. Även om det fungerade bra, vi var tvungna att hålla plasten inte mar galosch av när helt utvidgas till 45 grader för att hålla sågen från skaver mot det.

Den sida av enheten innehåller också en batteriindikator för att låta dig veta hur mycket laddning som återstår, liksom en överbelastningsvarning. Det finns en knapp för att starta en tjusig LED-ljus också. Tyvärr kan bara kopplas LED-lampan på när enheten redan är igång. Detta kan vara på plats för att förhindra ljuset från att oavsiktligt utlösa och tömma batteriet under förvaring, men det blev besvärligt. Men när ljuset är på, var det ljusa och upplyst precis vad vi behövde för att se när du klipper.

Den JS120 sticksågen levereras med en standardblad, en no mar plast galosch, den inbyggda insexnyckel, en anti-splitterinsats, och en insats fack som passar alla Bosch L-Boxx så att du kan transportera dina verktyg lätt. Den rymmer t-skaft blad.

Detta var en stor, välbalanserad sticksåg som inte skära ned på prestanda för att möta den kompakta designen. Dess användarvänlighet gör det till ett utmärkt verktyg för alla nivåer och kommer att få jobbet gjort för de flesta små och medelstora projekt. Du kan köpa Bosch JS120 sticksåg online eller i butiker.