ledda grunderna: från anspråkslös start att presentera applikationer

Jacob Cohen fungerar som en marknadsförare för Orbit Industries, en ledande tillverkare av elektriska produkter. Han har skrivit om olika belysning och elektriska produkter, inklusive Landskap och LED-belysning, väderbeständig produkter, och mer. Jacob har många familjemedlemmar i entreprenadverksamheten och har vuxit upp kring en gör-det-själv-samhälle.

Uppfanns i början av 20-talet, har lysdioder (LED) endast börjat se utbredd användning under de senaste 50 åren. Som en relativt ny teknik, åtminstone i de flesta hushåll, det finns många frågor om LED-belysning. Vad är LED och där kom de ifrån? Vilka är fördelarna och vem som använder dem? Genom att lära sig grunderna, fördelarna och de nuvarande program, kan du avgöra om du använder LED-belysning är fördelaktigt för dig.

Hur de fungerar

LED-lampor använda två halvledande material, vilket tillåter ström att flyta i en riktning, som sänder ut ljus på ett mer effektivt sätt. Dessa material var inte alltid så lätt tillgänglig för allmänheten. När den först infördes 1927, har LED-lampor endast används som indikatorlampor för räknare, ficklampor, och annan elektronisk utrustning. De var dyra att tillverka och därmed aldrig används för vardagliga tillämpningar belysning. Men genom 1976, förbättringar i ljusstyrka och ytterligare färger banade väg för en bredare användning av lysdioder som ljuskälla. Sedan dess har LED-belysning utvecklats till en punkt där idag, är LED-lampor ersätter traditionella ljuskällor.

Hur de är olika

Det finns många fördelar med att använda LED-belysning jämfört med traditionella ljuskällor, inklusive effektivitet, prestanda och andra miljöfördelar.

Hur de ser

Traditionella ljuskällor såsom glödlampor och lysrör är mycket ineffektiv, vanligtvis använder mer energi för att producera mindre mängder av ljus jämfört med LED källor. Detta mäts genom wattal av löken och mängden lumen den producerar. Wattal kan översättas till hur mycket energi lampan förbrukar att producera ljus, desto högre wattal, desto mer energi en glödlampa förbrukar. Lumen är mängden ljus en glödlampa producerar. Ju högre lumen listan desto mer ljus som glödlampan kan producera. Till exempel kan den genomsnittliga glöd 40W glödlampa bara producera cirka 450 lumen, medan en 35W LED-lampa kan producera cirka 2575 lumen. En LED-lampa kan vara upp till 90 procent effektivare än traditionella glödlampor. Detta gör LED-lampor för att ge upp till 50.000 timmars belysning, lätt outlasting den traditionella livslängd på ca 1000 timmar.

Hur de är miljövänliga

Många människor är vana vid att köpa lökar av wattal, och vet hur mycket ljus att förvänta sig från en 40, 60 eller 100 watts glödlampa. När de ser lumen på nya märkningen, kan det inte vara lätt att översätta det i ljuset du letar efter. Energy Star-programmet skapade denna användbar diagram.

ämnen

Deras effektivitet resulterar också i en låg värmeeffekt som förhindrar uttag misslyckande. Mindre uttag fel innebär mindre rebulbing, en arbetsbesparing och kontanter effektiv lösning för lampbyte.

LED-belysning ser estetiskt bättre än traditionella ljuskällor. Med utvecklingen av Chip ombord (COB) teknik, LED-lampor undvika ljusföroreningar och endast belysa nödvändiga områden. Ljuset i sig är renare än traditionella lampor utan flimmer. Dessutom, LED-lampor slås på direkt i motsats till en långsam start-up. De kan vara dimbar och programmerbar, och producera en sannare, vitare ljus än glödlampor.

LED-lampor är också vänlig mer miljö än sina motsvarigheter. Deras effektivitet innebär mindre underhåll och mindre pengar spenderas på reservlampor, minska tillverkning, transport och andra miljökostnader. Till skillnad från CFL lökar, LED-lampor innehåller inget kvicksilver eller andra skadliga miljö ämnen.

LED-belysning är snabbt på att bli bästa valet för belysningsanläggningar i hela landet. LED-lampor kan ses ersätta traditionella ljuskällor på marknaden. Deras användning sträcker sig från liggande belysning för att översvämma belysning. Många olika program använder lysdioder eftersom ju längre livslängd leder till mindre arbetskostnader, bättre prestanda och estetiska fördelar ljuset. Även om man kan tro att endast nya byggprojekt kan dra nytta av LED-belysning som är helt enkelt inte fallet. LED retrofit kit tillåter en att ersätta traditionella lampor i sina hem eller på ett gammalt projekt med nya LED-lampor. Med så många fördelar jämfört med traditionell belysning, är det dags för lysdioder för att lysa!