levande vägg: skapa en vertikal trädgård

Suzy Kerr har varit en framgångsrik frilansande författare sedan examen från Missouri State University med en examen i journalistik. Hon har arbetat på dussintals hem renoveringar, slutföra projekt från garaget ombyggnader och asbestsanering att duscha installationen.

Levande väggar är trendiga bland både landskapsarkitekter och inredare. Även kallade vertikala trädgårdar, levande väggar är ett attraktivt, modernt sätt att lägga grönska till nästan alla tillgängliga vägg, inomhus eller utomhus. Dessa väggar förbättra skönheten i fastigheten, erbjuder ivrig trädgårdsmästare mer utrymme för att odla, och hjälpa till rena luften.

Inomhus Living Walls

Inomhus levande väggar kan gå på nästan alla vägg i huset, så länge som denna vägg får tillräckligt med ljus för växterna du väljer att sätta i trädgården.

För utsidan av odlare, kan du välja trä eller något annat du gillar utseendet av på väggen. Vissa människor bygga hyllor i väggen, och andra hänger helt enkelt plantageägarna längs väggen. Ett annat alternativ är att ha en builder infälld väggarna med plats för plantering. Tillåt tillräckligt med utrymme för fullt utvecklade rotsystem av växter när fullvuxen, liksom takhöjd för varje växa till full höjd.

Plast är perfekt för foder plantageägarna, eftersom det håller vattnet från att droppa på väggar och golv. Men när du plantera växter, vara säker på att det finns utrymme mellan rotsystem och botten av behållaren för vattnet att rinna av eftersom de flesta växter inte kommer att tolerera sina rötter sitter i vatten.

Fyll plantageägarna med planteringsjord, om du använder växter som kräver särskild odlingssubstrat såsom kaktusar eller orkidéer. plantera sedan växterna i ditt val och hålla dem vattnas och gödslas efter deras behov.

Friluftsliv Walls

Den sidan av huset, är framsidan av en lada, eller baksidan av en gammal byggnad lätt omvandlas till vackra levande väggar med rätt planteringsmaskiner och vissa växter. Planters för levande väggar finns på de flesta hem förbättring centers, eller så kan du bygga din egen med trä, plast, eller något material som du finner attraktiva och är lämplig för plantering.

Välja ett material som gör att de bakomliggande system för att dränera, såsom tunga filt. Eftersom det kommer att bli svårt att ändra ut inkapslingsmediet en gång planterade, välj en hög kvalitet jord med en bra balans av näringsämnen. Se till att väggen du väljer erbjuder rätt mängd solljus för växter du vill använda.

Ett alternativ för uteliv väggar är murgröna och andra vinstockar, såsom morning glory. Lägg till lite fackverk på väggen, och plantera växterna vid basen. De kommer naturligtvis att växa och hålla fast vid gallerverket, som täcker väggen som de mognar.

Växter att använda i Living Walls

De bästa anläggningar för levande väggar är de som inte kräver massor av vård. Om budgeten tillåter, installera ett bevattningssystem utformat för vertikala trädgårdar, som finns på de flesta järnaffärer. Alternativt kan du vattna utomhus levande väggar med en trädgårdsslang och inomhus och kära med en fotpall och vattenkanna.

Suckulenter och kaktusar är idealiska för levande väggar eftersom de kan överleva långa perioder utan vattning. Orkidéer fungerar bra i inomhus levande väggar, eftersom de bara behöver en liten mängd vatten per vecka, men tänk på din design rymmer höjd orkidé växter.

Tropiska ormbunkar trivs i levande väggar, och finns i en mängd olika färger och texturer. Vad du än gör, välja växter som alla har liknande vårdbehov, eftersom det blir svårt eller nästan omöjligt att variera vattning och gödsling för växterna en gång ligger på väggen.

Fördelarna med att bo Walls

Förutom skönhet och stil levande väggar erbjuda de också hjälpa till att städa och filtrera luften bättre luftkvalitet. Stadsbor speciellt kan andas renare luft när växterna är runt. Levande väggar kan också minska din uppvärmning och kylning kostnader, eftersom dessa ger isolering värde om installeras längs en yttervägg.

Om du föredrar att inte DIY din levande vägg, kan en landscaper hjälpa. Med hjälp att utforma de inre levande väggar, även konsultera med en inredningsarkitekt som kan hjälpa dig att välja rätt utseende så att din vägg blir en naturlig förlängning av resten av ditt hem.