liggande utformning med kamelior

Liggande utformning med Camellias ger trädgårdsmästaren med en mängd olika blommor, som sträcker sig från vitt till rosa till Bob Hope sort, som är en vacker djupröd. Även om det kräver lite mer underhåll och en något tålmodig attityd, utbildning Kamelia att växa längs ett staket gör att dessa skönheter för att anpassa ett spretigt effekt som ger en fantastisk samlingspunkt för alla landskap.

För bästa resultat, plantera Camellias i en delvis skuggade området, eftersom de inte gillar fullt solljus. Följ ingjutning instruktioner för plantering Kamelior i hål, vilket gör att gott om utrymme runt anläggningen och göra dem tillräckligt djupt för att tillåta roten av Camellia att sprida ut. Innan du sänker anläggningen i marken, testa din jord för att säkerställa att den har ett pH jord faktor på minst 5,0 till 6,0. Kamelior föredrar sur jord. Dessutom lägger näringsämnen eller gödsel till jorden du kommer att packa runt anläggningen när du sänker den i hålet. Tamp mark, vatten och täck med kompost såsom lösa halm eller ceder marker.

plantering Kamelior

Denna underbara tillägg till din liggande eller trädgård kommer att uppvisa blommor från enkla vita till magnifikt djupa röda. Växtens blommor kan växa individuellt eller i dubbel, och kronbladen kan brokig, splotched eller randiga. De flesta trädgårdsmästare beskär plantor mellan fyra till sex fot. Flera Camellia sorter kan växa ganska högt om de lämnas unpruned. Normalt Camellias göra bra i halvskugga, men om ditt område är extremt varmt, plantera din Camellias i full skugga. Inte gödsla alltför ofta eftersom det kommer att leda till mer bladverk, men mindre blommor. Som med de flesta växter, Kamelia föredrar väldränerad, men fuktig jord. Täck med kompost för att fördröja ogräs och för att bevara fukt för anläggningen.

Instruktioner för växande Kamelia

Beskär Kamelior för död ved, och efter blomningen. Mer specifikt bör Camellias beskäras efter deras blommande säsongen eller under anläggningens vilande tid när det inte producerar nyare tillväxt. Var noga med att behandla dina beskärningsverktyg, så att det inte finns risk för spridning av insekter till de beskäras områden. Beskära grenar växer i riktning mot växten eller överlappande varandra. Forma din buske och sträva efter en trevlig utseende. Beskär döda grenar, hålla lovande på busken för nästa odlingssäsong. Gör din nedskärningar rent och så nära stammen som möjligt. Var noga med att spraya Camellias med en betrodd fungicid för att skydda din anläggning från svamp och insekter attackerar utsatta beskärning.

beskärning Kamelior

Kamelior gör mycket bra med ett regelbundet schema av vattning och sällan gödsling. Inte plantera under förhållanden där tunga, eller torra och varma vindar kommer att påverka din Camellia. Fuktighet kommer också att påverka negativt Kamelior, eftersom de är benägna för invasion av bladlöss. Användningen av en spay flaska fylld med vanligt diskmedel för att snabbt lösa aphid problem. Dessutom överväga att lägga näringsämnen för att förbättra jorden under förhållanden där marken inte är optimal.

Allmänna tips och tricks för Kamelia