lönn förökningsmetoder

En lönnträd är en av dessa snygga träd som kommer att lägga en hel del tecken på någon landskapet. Lönn träd klassificeras i en egen familj, men är fortfarande en lövträd. Det finns mer än 120 olika sorter av lönnträd som finns över hela världen.

En lönnträd är ett ankare för alla landskap. De kan växa till höjder av 120 fot och har ett kapell stor diameter för att ge svalkande skugga på sommaren. Det finns också varianter som växer som en buske, med en höjd av cirka 10 fot. Odling av en lönnträd kan göras är flera olika sätt. När mogna, de är mycket lätt att ta hand om med några grundläggande årlig beskärning. Här finns två olika sätt att propagera en lönnträd för ditt landskap.

Föröknings från Seed

Växande en lönnträd från ett frö kommer att variera beroende på den faktiska olika lönn som du kommer att plantera.

Föröknings från sticklingar

När föröknings från frö, måste de lagras svalt under en period av 90 till 120 dagar. Detta startar processen för frögroning som skapar plantan. Bryt de små vingar på lönn utsäde och plats i en burk med varmt vatten. Låt fröna dra i en hel dag innan transplantation till en annan behållare.

Efter en hel dag av blötläggning i varmt vatten, placera fröna i en behållare med torv, eller lös jord. Utrymme frön minst sex inches och placera en plastpåse över dem. Peta några små hål i plastpåsen och placera det hela i kylskåp eller en sval, fuktig plats.

Låt frön där tills de börjar gro. Detta kan ta 90 dagar eller mer. När du ser groddar kan du ta ut dem och sedan transplantera till jorden där du vill plantera lönnen. Detta bör göras under våren.

Under våren, strax innan knopparna komma ut, kan du ta sticklingar att sprida lönnen. Ta en 8 tums längd rått virke och band av alla bladen med undantag för ett fåtal nära toppen. Doppa den skärande änden i någon böka hormon.

Få en plantering kruka klar med några fuktig jord och hålla styckning i mitten av det. Hålla jorden varm och fuktig, och butik där det kommer att få några solljus. Efter cirka 8 veckor skär kommer att börja etablera några rötter. Kontrollera om detta genom att försiktigt sondera runt i jorden för rötterna.

När rötterna har ett ganska bra system under jorden, kan du transplantera till några större potter. Transplantera hela innehållet i den liten kruka i en större en som redan har jord i den. Håll jorden fuktig och utanför i ett område som skyddas från direkt solljus, regn, vind och hagel. Efter ca 10 dagar kan du sedan transplantera planta i jorden direkt. Håll det vattnas och sprida gödsel runt stammen av planta.