lupin blomma fakta

Bortsett från att vara en attraktiv blommande växt, lupin växter har några unika egenskaper som gör att använda dem till nytta för din jord. Här är några viktiga fakta om lupiner och hur de är användbara för din familj och din trädgård.

Först, lupin växter producerar speciella ribosomer som kan neutralisera sur jord. Eftersom växterna växer, är kemikalier släpps ut i marken för att påverka det, och döda lupin växter kan läggas till kompost för att skapa en mer balanserad gödselmedel bas.

Hur Lupin Växter Hjälp Soil

Lupin blomma själv är inte ätlig, men fröna en gång betraktades som en delikatess. Känd som lupin bönor, dessa mutter-liknande frön var en gång en favorit mat för resande trupper i det gamla Europa, och säljs idag saltade, ungefär på samma sätt vanliga muttrar förpackas, såsom jordnötter eller pistagenötter. Klassificeras som baljväxter, kan lupinfrön tillagas på samma sätt som ärtor eller bönor, och göra en välsmakande komplement till varje måltid.

Lupiner Ätbara

En annan fördel med lupiner är att de har ett mycket brett intervall. Växterna trivs i subtropiska klimat, men kan hittas i tempererade och tropiska regioner. mycket få växter har samma omfattande och erbjuda så många viktiga fördelar för din trädgård och hälsosamma alternativ för din familj.

Utbud av Lupin Växter