mätning för en takstol exakt

Installera en takstol är ett seriöst projekt som måste utföras med stor omsorg enligt exakta specifikationer. Takstolar är viktiga konstruktionselement som bär lasten av taket. Storleken, avstånd, och spänn av takstolar måste noggrant beräknas hålla vikten av takmaterial och ackumulerad snö. Prefabricerade takstolar är tillgängliga från järnaffärer och dessa är lämpliga för ett brett spektrum av gemensamma projekt. Specialiserade applikationer kräver byggare att utforma sina egna fackverk använder 2x4s eller 2x6s.

Att utforma en effektiv tak ram du behöver för att börja med flera mätningar. Dessa inkluderar lutningen på taket, längden på varje over, storleken och placeringen av takbjälkar, storleken på nock balkar och bärande balkar, och lastvikten. Fackverk kan tillverkas av en brädgård baserad på konstruktionsritningar eller så kan du klippa dem själv. Om du beställer skräddarsydda fackverk, inspektera dem omedelbart vid ankomsten till arbetsplatsen. Meddela leverantören om du fått fel nummer eller storlekar.

utforma Fackverk

Takstolar installeras vanligtvis 24 inches på mitten, men kontrollera tillverkarens koder och lokala specifikationer. Det är möjligt att dessa kan kräva 16 eller 12 tum mellanrum. Med början vid en ände av taket, markerar första fackverks i plan med ytterkanten på ett lock platta. Använd en nivå, fyrkant, och måttband. Hamra en spik på plats för att koppla din måttband och utrymme de efterföljande takstolar varannan fot. Mäta upp 5 till 6 takstolar åt gången. Markera landningspunkten för fackverks klackar på ena sidan och sedan den andra. För att säkerställa att de första bitar av fyra fot med åtta fot plywood tak mantlar sitta i jämnhöjd med den första fackverket, men mark i mitten av andra fackverk, kan du behöva minska avståndet mellan de två eller tre första fackverk med ¾-tum.

Märkning Cap Plates

För överhäng, använd 2×4 brädor att skära utkik så länge den sammanlagda längden av den over och avståndet mellan slut takstolar. Spika dessa utkiks på plats med en ände på sidan av den första full uppsättning av fackverk och de andra ändarna över gaveln fackverk, med toppar av utkiks flush till topparna av de fullständiga fackverk.

skär~~POS=TRUNC

Plumb överliggare svansar till rätt längd innan du installerar tak mantlar och subfascia. Använd en nivå för att mäta till botten av den första bjälke svansen. Mäta upp överhänget längd minus längden av subfascia. Markera första och sista överliggare svansar, sedan knäppa en krita linje för att markera mellan ändarna. Mark ett lod upp sidan av bjälken svans och skär längs denna linje med en cirkelsåg. Du kan spika ändar subfascia i överliggare svansar.

Plumb taksparren svansar