mätnings fönster för gardinstång installation

En gardinstång tjänar som en stödstruktur samt rörelsen anordning för gardinen. Draperier och gardiner diffusa ljuset som kommer in i hemmet och även skapar en stämning baserat på deras stil och färg. En inredningsarkitekt kommer ofta väljer en gardinstång och draperier och sedan utforma rummet runt det. En god gardinstång och drapering kommer att fungera som fokus för ett rum. En dåligt installerat gardinstång kan förstöra hela utseendet på rummet. Detta gäller även för storleken på gardiner och gardinstång. Om gardinstång är för liten då gardinen inte ordentligt täcka fönstret. En gardinstång som är för lång kommer att stå ut mer än det borde. Följande artikel kommer att förklara hur man korrekt mäta dina fönster för en korrekt gardinstång installation.

För att få ett bra mått och installera gardinstång korrekt måste du samla alla dina verktyg först. Se till att du har din gardin hands liksom gardinstång. Har din penna och papper nära dig. Använd en metall måttband. Du kommer sannolikt inte att få en korrekt mätning med ett tyg måttband. Denna typ av måttbandet har några ge det, så det kan sträcka när du använder den. Om du installerar gardinstång med en skruvdragare se till att det är fulladdat innan du börjar. Om du använder en sladd borrmaskin sedan se till att sladden är tillräckligt lång.

Steg 1 – Samla dina verktyg

Det finns två platser där du kan installera gardinstång: inuti fönstret och utanför fönstret. Detta betyder inte att hänga en gardinstång utanför. Detta är mycket viktigt eftersom det i hög grad kommer att påverka hur du kommer att mäta för gardinstång. Detta beslut är helt upp till dig och din smak. Montering gardinstång på insidan skapar en mycket modernt utseende och är perfekt för romerska nyanser. Det är också bra om du vill att din gjutning att förbli synlig. Mountain en gardinstång på utsidan är det klassiska sättet att hänga gardiner. Denna metod gör att dina fönster ser större än de är. Du kan också hänga flera paneler för fönster som är större.

Steg 2 – Bestäm placerings

Vid montering gardinstång på insidan av fönstret då du behöver tre mätpunkter: botten, övre och mellersta. Den smalaste siffran är den som du kommer att använda. Längden bestäms på samma sätt men med användning av det största antalet av de tre. Men om du installerar Roman nyanser då skulle du också använda det minsta antalet. Och du tar mätningarna från insidan av fönstrets gjutning. Använd samma metod för en utanför montera men runt omkretsen av gjutningen. Lägg tre inches på varje sida och det är där de gardinstång fästen kommer att installeras.

Steg 3 – Att mäta fönstret för gardinstång