maximera utrymmet med en fyrkantig spaljé

Inte alla har en stor bakgård att växa en blomma eller grönsaksland. En fyrkantig spaljé kan maximera det utrymme du har, så att du kan skapa en fristad med vacker grönska eller en näringskälla på minsta balkong eller uteplats. Att bygga en fyrkantig spaljé är inte svårt. Följ dessa anvisningar för att lära sig att göra ett billigt. Var noga med att använda obehandlat trä för att minska risken för kemikalier från behandlat virke läcker ut i marken och växterna.

Steg 1: Klipp trä

Steg 3: Skapa Lattice

Mät två med 12 träbitar i 4-meters längder. Använd ditt val av att såga virket. Se till att nedskärningarna är fyrkantiga. Använd en kvadrat om det behövs. Om det är billigare, kan du köpa fyra stycken 2 av 4 obehandlat timmer och hoppa över detta steg. Eller så kan du köpa två med 12 träbitar i järnhandeln hem och dra nytta av deras skär tjänst så att du inte behöver göra någon skärskador. De första nedskärningar är oftast gratis, särskilt om de är enkla nedskärningar.

Steg 2: Bygg Base

Skapa en kvadrat med hjälp av två av fyra bitar av trä. Detta kommer att vara basen av dina kvadrat spaljé, där du kan sätta marken för att tillåta växterna att växa. Skruva trä tillsammans med de tre-tums galvaniserade skruvar. Förstärka basen, om du vill. Detta steg är inte alltid nödvändigt, men det minskar risken för basen skevhet med tiden. Position en fyra av fyra i ett hörn på en 90-graders vinkel. Fäst den med tre spikar på varje sida. Fortsätt att placera blocken på de återstående hörnen, omväxlande dem i ett diagonalt mönster som du installerar dem.

Positionera en bit av ett av 2 timmer i ett hörn av basen. Se till att det är ännu med botten av basen så att den inte orsakar basen för att stiga upp från marken när enheten placeras på marken eller uteplats. Säkra en med 2 till basen med två 3-tums galvaniserade skruvar. Gör samma sak med två andra hörn tills du har inlägg av trä stiger ovanför basen på tre hörn.

Skär de återstående två stycken en av sex så längden är fyra fötter. Nivå en bit längs toppen för att skapa en tvärstycken. Markera med en penna så vet du var du monterar den. Gör samma sak för den andra sidan. Lägg enheten på sin sida så att du kan fästa tvärstycken till stolparna med skruvar. Mät och göra blyertsmarkeringarna 6 till 12 inches isär, beroende på den önskade storleken på din gitter, längs stolparna, tvärstycket och basen. Delvis borra ett 2-tums skruv i varje blyertsmarkering.

Knyt garn i ett gallermönster runt skruvarna, börjar med vertikala linjer och sedan arbeta på de horisontella linjerna från botten upp. För att gallret av torget spaljé starkare, väva garnet genom de vertikala linjerna innan knyta den till den andra sidan av gallret.