mdf gjutning vs massivt trä gjutning

MDF gjutning är ett populärt form alternativ. Jämfört med massivt trä gjutning, är MDF gjutning mycket billigare. Det lägre priset står för dess popularitet. andra än pris överväganden är viktigt också när man jämför de två.

MDF gjutning har en likformig storlek och form. Denna enhetlighet eliminerar behovet av att tillbringa tid på att leta efter enhetliga bitar, som krävs vid användning av massivt trä gjutning. Trä har naturliga utbuktningar och brister, så massivt trä gjutning är, ibland, skeva och inkonsekvent i storlek och form. Å andra sidan, är MDF formningsmaskin gjorda, så brist på enhetlighet är inte en fråga.

Enhetlighet

MDF gjutning kräver mer vård under installationen än massivt trä gjutning. Eftersom MDF gjutning böjar, är det lättare att installera på väggar som inte är helt platt, men det kräver stöd under installationen för att förhindra brytning. Massivt trä gjutning är lättare och inte böjer som MDF gjutning, så stöd krävs inte. Dessutom producerar MDF gjutning stora mängder damm under skärning, så det kräver att skära utomhus för tillräcklig ventilation.

Enkel installation

MDF gjutning är mer benägna att skador från skråmor och stötar än massivt trä gjutning. En annan faktor är att MDF gjutning inte tolererar fukt bra, så det är inte ett praktiskt alternativ för hög luftfuktighet eller golvlister. Trä gjutning har en tendens att dela, till skillnad från MDF gjutning, som inte gör det.

Hållbarhet