meditativa utrymmen

Sarah Van Årsdale visar kreativt skrivande vid New York University. Hennes tredje roman, Grand Isle, kommer att publiceras under våren 2012, genom SUNY Press, det var en finalist i 2008 University of Michigan Novel Contest. Hennes andra roman, blått, vann Peter Taylor Priset för romanen och offentliggjordes av University of Tennessee Press 2003, och hennes första roman, Mot Amnesia, publicerades av Riverhead Books 1996.

Som regelbundna läsare Designer Månads vet, varje månad analyserar vi inredningen av ett rum enligt Sheffield riktlinjerna för Interior Design: funktion, humör och harmoni. Vanligtvis ser vi helt enkelt på ett rum och prata om hur möbler hjälpa de åkande använda rummet till sitt bästa effekt. Till exempel kanske du vill ha i vardagsrummet soffbord i lätt räckhåll från soffan. Och då, kan du behöva överväga om soffan harmonierar i stil med soffbordet.

För denna månad tar vi både en mer komplicerad och enklare metod för vår Room of the Month.

Med det ökade intresset att använda hemmet som en tillflykt för att lugna sina jangled nerver, denna månad vi tar en titt på två olika rum, som var och en är utformad med det enda syftet att tillhandahålla ett utrymme för medling, stilla kontemplation, och avkoppling.

Först kanske du tror att skapa en sådan reträtt är enkelt: bara ta allt från ett rum och polera golv, eller hur? Tja, nej. Det är lika viktigt när man skapar en reträtt rum att överväga funktion, humör och harmoni som är när man utformar ett kök, vardagsrum, sovrum, eller studera.

Först, som du skulle i utforma alla rum, överväga funktionen i rummet.

I denna första fotot, ser du att detta rum, på ett konferenscenter, i första hand tänkt att fungera som ett utrymme för privat meditation. Eftersom rummet har skjutbara Shoji skärmar, utrymmet kan delas upp och användas av två personer, varje som söker ensamhet. Eller kan skilje skärmen kan ena sidan av rummet som skall användas för en akupunkturbehandling, medan den andra delen används för meditation. Vardera sidan av rummet är tillräckligt för att rymma ett litet antal personer för grupp meditation, eller när delaren öppnas, en större grupp stora.

Det andra rummet är i ett privat hem, varför är det betydligt mindre, och behöver inte dubbla funktion. Det ger fortfarande tillräckligt lugn plats för en eller två personer att medla, eller till och med att praktisera yoga. Tabellen genom fönstret ger också ett utrymme för att skriva tyst, vilket i sig kan vara ett slags meditation, i rätt miljö som denna.

Stämningen i båda dessa rum är lugn och rogivande, skapad av den totala brist på röran och inredning. Vasen i varje rum tjänar till att rikta uppmärksamheten på de åkande utan att vara störande.

Delvis är stämningen i dessa utrymmen uppmuntras av de monokromatiska färger. I båda rummen har en blek beige färgskala valts med hjälp av naturmaterial. Detta skapar en mer lugnande atmosfär än ljusa vita skulle. Alla starkare färg skulle säkert distrahera åkande från att hitta lugnet i den inre världen.

Likaså ser hur fönstren är täckta i båda dessa rum. De vita rispapper nyanser tillräckligt med ljus så att rummen i första hand kan tändas med naturligt ljus, men utsikten från fönstren är helt avskärmade. Återigen, som med bristen på röran, avsaknaden av en vy innebär att det inte finns någon distraktion orsakas genom att titta ut genom fönstret.

Slutligen, låt oss titta på harmonin i dessa rum. Det är lätt att göra, eftersom de minimala element som utgör dessa rum är i sig harmoniskt. Det faktum att det inte finns någonting som sammandrabbningar vid första kan tyckas självklart, men tänk om taken var målade en skrikig färg, eller om markiser var gammaldags draperier.

I vart och ett av dessa rum, är allt från golvbeläggningar till vaser väljs med ett öga mot enkelheten i asiatisk inredning, en enkelhet som lämpar sig perfekt för att skapa ett rum som är en Välkommen till reträtt från upptagen världen utanför.