mesquitetree beskärning guide

Mesquite träd som många andra träd kommer att gynnas av beskärning från tid till annan. Det finns många anledningar att beskära, såsom: att trädet ser trevligare, jämna ut tillväxt och förhindra lutar från tillväxt till soliga platser.

De rekommenderade tider för beskärning är under sommarmånaderna när snabbare tillväxt kommer att möjliggöra beskäras delar att läka. Om mesquitetree nyligen planterats, är det inte rekommenderat att det beskäras under minst ett år, om inte grenarna är döda eller skadade.

Tider för beskärning

Träd kan växa ojämnt, tjockare i vissa områden och tunnare i andra. De inre grenar bör beskäras om för tjock för att möjliggöra för de lägre områdena att växa upp för att fylla ut trädkronorna i trädet. Överdriven tillväxt av toppar, särskilt hos yngre, nyligen planterade träd, kan skada träden från starka vindar eller vikt, som kan störta anläggningen. Beskärning kommer att minska behovet av vatten i toppen, vilket möjliggör rötterna att utveckla och expandera, vilket gör trädet mer kunna motstå vindar.

Områden för beskärning

Det är tillrådligt att inte mer än 15-20 procent av baldakinen beskäras vid varje givet tillfälle. Ta bort för mycket av blad och grenar kan tvinga trädet inte att hämta vatten, hämma tillväxten av rotsystemet.

Hur mycket att beskära