mest problemfri sätt att strippa färg från trä

Strippa färg från trä kommer att föra ut den naturliga skönheten i det underliggande materialet. Veden kan sedan färgas eller målas för skydd. Det finns 3 grundläggande metoder för att ta bort färg: en kemisk remover, slipning eller värme. Det enklaste sättet är färgborttagningsmedel. Kemiska färgborttagningsmedel appliceras på träets yta och tilläts tid att arbeta med färgen. Efter en kort tidsperiod, är en spackelkniv används för att skrapa avdrivaren och färgen från träet. Träet sköljs sedan med vatten.

Bär alltid kemikalieresistenta handskar och skyddsglasögon när du arbetar med en kemisk färgborttagningsmedel. När stripp färgen från trä, är det bäst att arbeta utanför där det finns en hel del ventilation och frisk luft. Om du måste arbeta inuti, vara säker på att alla fönster till rummet eller öppnas. Om möjligt, använd en fläkt för att cirkulera luften genom rummet. Oavsett var du arbetar, bära en respirator för att hålla rök från färgborttagningsmedel från att orsaka skada. Använd en stor bit kartong eller gamla tidningar för att fånga remover och färg när de kommer ut träet.

säkerhet

Undersöka trästycket för att bestämma hur många lager av färg finns det som behöver tas bort. Om pjäsen har vissa områden där säden är synlig, det finns förmodligen bara en eller 2 lager av färg som kräver stripp.

Undersök Wood

Färgborttagningsmedel finns i både pasta och flytande former. Flytande färgborttagningsmedel fungerar bra med trä som har högst två lager färg som måste avlägsnas. Vätskan torkar snabbt och kommer inte att fungera bra på flera lager färg. Flytande färgborttagnings fungerar också bra i sprickor och detaljerade områden av träet. En del av dessa flytande borttagningsmedel är också tillgängliga som en spray, vilket gör dem mycket enklare att använda. Klistra färgborttagningsmedel används i tjocka lager till färgen. Pastan fungerar bra på trä som har flera färgskikt. Aerosol kemiska strippor kan också användas för flera färgskikt. Dessa strippor spraya i en skum format och fastnar på ytan av verket. Många flytande och klistra borttagningsmedel kräver att de tvättas bort när färgen har tagits bort. Var noga med att inte skada träet genom att använda för mycket vatten.

Välj Paint Stripper

All hårdvara på träet måste avlägsnas innan det kan tas bort. Använd en skruvmejsel för att ta bort poster inklusive gångjärn, knoppar och handtag. Var noga med att inte oavsiktligt skada träet genom att skrapa den med skruvmejseln. All hårdvara som inte kan tas bort bör täckas med tejp. Skrapa någon peeling färg från trä med en färgskrapa.

Förbered Wood

Läs instruktionerna från tillverkaren av innan du använder färgborttagningsmedel till träet. Häll en liten mängd av vätskan eller klistra in i en återförslutningsbar behållare. Använd en pensel för att applicera ett tjockt lager. Borsta färgborttagningsmedel i samma riktning i en hanterbar mängd utrymme på hela stycket. Lämna det på träet i ca 15 minuter, beroende på instruktionerna. När skrapan kan skära igenom till träet under färgen, har färgborttagnings arbetat färdigt.

Applicera Paint Stripper

Använd skrapan försiktigt lyfta bort den gamla färgen. Torka av avskalade trä med en gammal trasa. Applicera thinner till en ren trasa. Använd trasan för att torka hela träet. Upprepa processen tills alla mål har avlägsnats från träet. Låt träet torka i 24 timmar. Använd fint sandpapper för att försiktigt sand eventuella ojämna kanter från veden innan du börjar Refinish det.

TIPS: Doityourself målning konsult Edward Kimble, författare inrikes House Painting Blogg föreslår, “Förutom en spackel, är en triangel skrapa bra att få bort färgen. Dessutom kan stålull ta bort färg från sprickor och skulpterade områden där en skrapa inte kan nå. En gammal tandborste kan också vara till hjälp. Ge stripper gott om tid att arbeta, men låt inte det bli helt torr. ”

Edward Kimble, professionell målare och författare inrikes House Painting Blog, har bidragit till denna artikel.