mexikansk petunia vs andra petunias

Det finns några skillnader mellan mexikanska petunia växter och andra petunior, men även om de är olika och har olika behov, de är både vacker och kommer att växa och blomstra för dig om du har tålamod att göra det hända.

Den mexikanska petunia är en blomma som har sitt ursprung i Mexiko, och flydde odling och spred sig till sydöstra USA genom att såddes och pollineras av flyttande djur. Plantorna växer i kolonier av små stjälkar som kommer upp ur marken, med en eller två blommor och långa bladliknande blad. De är vintergröna, vilket innebär att även om blommorna dör och faller bort för vintern, har du fortfarande gröna skott i marken, även i snön.

Mexican Petunia

Dessa petunior kräver sol-vi rekommenderar att du ge dem solen från någonstans mellan full och partiell solen. Inte hålla dem i skuggan men de kommer inte att växa mycket bra för dig. Efter blomningen, kan du välja att skära ner dina petunia stjälkar ungefär halvvägs, och har en helt ny gröda av mexikanska petunia blommor. De älskar att blomma ordentligt och upprepade gånger. Mexikanska petunia växter är mycket aggressiv när du ger dem ett överflöd av fukt och vatten, men de kommer att motstå torka och torra perioder efter att de har upprättats.

andra Petunia

Mexikanska petunia är bra för marktäcke, och kommer att göra bra i soliga fläckar som behöver en färgklick som helst i din trädgård, särskilt om du har en varm miljö för din petunia.

Skillnaderna mellan dem

De flesta andra petunior inte evergreens. De växer i allmänhet i kluster är noga vatten, och har något högre krav om sina miljöer. De flesta av dem är ganska mycket sorter av samma växt, vilket gör dem olika färger i stället för helt olika och unika växter.

Dessa petunior kan odlas från frö lätt nog, och är bra för plantörer-speciellt våg petunior. Du kan odla dessa varje år, eller så kan du försöka att rädda och sprida dem årligen, det är helt upp till din diskretion.

Andra Petunias komma i en sådan mängd olika färger att det finns alldeles för många för att räkna upp här, men det räcker att säga att det finns färger från rosa och lila till gula och röda, och allt däremellan. Du hittar dessa för billiga i trädgården som ligger närmast dig, och oftast kan du plantera dem i grupper.

Den största skillnaden är att mexikanska petunior är vintergröna perenner, medan andra petunior brukar anses vara ettåriga om planterade utomhus eftersom de inte brukar komma tillbaka på våren efter en hård vinter. Mexikanska petunior är härdigare och de kommer i levande färger av blått som verkar vibrera i starkt solljus.

Var försiktig dock, den aggressiva typen av mexikanska petunior kan få dem att invadera och ta över resten av din trädgård, stjäla värdefull solljus, näringsämnen, utrymme och vatten från dina andra växter. Det är bäst du hålla din mexikanska petunior i en container eller säng, eftersom de kommer att hamna över hela trädgården och bli en pest om du inte håller dem under kontroll.