mikrovågor

standarden använder

mikrovågsugn Val

kategorier

Storlek och specifikation

Kraft och prestanda

Over-the-range och inbyggd Mikrovågsugnar

konvektion Mikrovågor

Allmänna funktioner

Mikrovågor finns i en mängd olika märken, storlekar och stilar. Eftersom vada genom det fulla valet av mikrovågor kan vara tidskrävande, hjälper det att ha en allmän uppfattning om vad du vill ha innan du börjar leta. Sedan kan du jämföra modeller från konkurrerande tillverkare och göra ditt val baserat på tillgängliga funktioner, pris och hur mikrovågsugnen kommer att passa in layout och design av ditt kök.

Alla mikrovågor ger i princip samma funktion: snabb uppvärmning, avfrostning och tillagning med konventionell mikrovågsteknik. Men många tillgängliga kombinationsmikrovågor har en mängd olika funktioner, medan andra tillverkare har förbättrad prestanda, vilket gör mikrovågstillagning snabbare, mer kraftfull och mer exakt.

När du handlar för en mikrovågsugn, har du några grundläggande alternativ för att börja. De olika kategorierna av mikrovågor innefattar bänkskivan, over-the-range och inbyggda modeller. När det gäller storlek, kompakt genom lyx-size mikrovågsugn är lätt tillgängliga. Om man tittar på prestanda, mikrovågor skiljer sig i produktionen av makt, teknik som används och i ansökan. En annan utmärkande egenskap är det faktum att många mikrovågor erbjuder speciella matlagning, uppvärmning och / eller ventilationsfunktioner. Oavsett om du vill ha en grundläggande apparat eller en som har avancerad prestanda, kan du praktiskt taget anpassade matcha en mikrovågsugn till dina specifika behov.

Tittar på bänkskivan mikrovågor först, dessa är bland de vanligaste. Avsedd för placering på en disk eller under ett skåp, bänkskivan mikrovågsugn finns i alla storlekar, från kompakt till full storlek. När det gäller kapacitet, varierar tillagningskaviteten av en bänkskiva mikrovågsugn från cirka 0,7 till 2,0 kubikfot. Finns nästan uteslutande i finish svart, vitt eller rostfritt stål, bänkskivan mikrovågsugn har en sido svängdörr, en vertikalt uppradade sida kontrollpanel och en elegant exteriör design.

Nästa, over-the-range mikrovågsugn är konstruerade för installation direkt ovanför en ugn spishäll, hålla kontrollerna och matlagning hålighet i ögonhöjd. Over-the-range mikrovågsugn har en inbyggd ventilationssystem för spishällen under kan ventilera upp till 300 CFM. Vissa modeller har ett ljus som lyser upp spishällen. Slutligen är inbyggda mikrovågor avsedda att installeras i ett köksskåp som med en vägg ugn. Denna installationsmetod sparar utrymme och ger dig möjlighet att fullt ut integrera mikrovågsugn i layouten av köket.

Kompakta mikrovågor har normalt en tillagningsutrymme på 1,0 kubikfot eller mindre, medan full, familje- och lyx stora enheter erbjuder upp till 2,0 kubikfot eller mer. De flesta mikrovågsugnar har en fyrkantig inre utrymme, men ett fåtal tillverkare inklusive LG erbjuder enheter med en rundad tillagningskaviteten. Inte bara denna design funktionen att underlätta rengöring, men det gör det också möjligt för större matlagning rätter som ska användas utan att fastna. Mikrovågor har nästan alltid en avtagbar glastallriken. Drivs av en separat motor, håller denna komponent mat rörelse när mikrovågsugn kockar. Som maten roterar under cykeln, är varma och kalla fläckar minimeras eftersom mikrovågorna kan tränga in i maten från alla sidor. Vid användning av större kokkärl, finns det en chans att det kommer att fastna vid rotation, så att du har möjlighet med några mikrovågor för att stänga skivtallriken av.

Mikrovågor är utrustade med ett uppvärmningselement av en viss uteffekt. Vanligen är element från 700 till 1200 watt används. GE profil ger en hastighet spis med en 1800-Watt element, så det beror på modell. Specialitet enheter såsom kombination konvektion mikrovågsugn innehåller ofta en andra, mer kraftfullt element för användning när konvektionstillagning.

Medan konventionella mikrovågsugnar använder standardteknik för att laga mat, återuppvärmning och tina, Panasonic mikrovågsugn använder inverter teknik. Detta fungerar genom att effektivt bromsa mikrovågspulser vilket skapar en jämn produktion av makt. Även utan en konvektion spis, inverter mikrovågsugn laga mat jämnare och precist, alla samtidigt som dess smak och konsistens.

Dessa mikrovågsugn stilar skiljer sig i att de är integrerade i köket schematiska, vare installeras i ett skåp eller över ett intervall. Over-the-range mikrovågsugn, som nämnts, är på minst två-i-ett apparater, för de dubbla som en spishäll ventil. Mer avancerade modeller är faktiskt tre-i-ett apparater, lägga en konvektion spis till mixen. Även kallade mikrovågsugn huvor, LG over-the-range enheter, till exempel, har den QuietPower ventilationssystem med en Extenda vent, en bredare alternativ som ventilerar alla 4 brännare i stället för bara 2. LG modeller har också en häll ljus och en inre uppvärmning lampa.

Inbyggda mikrovågor oftare än inte kräver en trimsats till slut ut kanterna på apparaten när den är på plats. Många bänkskivan mikrovågsugn kan installeras i ett skåp med en tillvalssats. Inbyggda enheter levereras med olika inmatningsmetoder. Många har den traditionella sido svängdörr, medan andra även modeller av KitchenAid och Whirlpool erbjuda inbyggda mikrovågor med rullgardins dörrar, som liknar en enda ugn. Ett alternativ stil som erbjuds av Sharp är en mikrovågsugn låda som installeras under en vägg ugn eller under en räknare.

Bland de mest mångsidiga köksmaskiner är konvektion mikrovågsugn. Dessa enheter, som produceras av ett stort antal tillverkare, inklusive Bosch, GE, Amana, Viking, Sharp, Dacor och Haier bara för att nämna några, har inte bara vanliga mikrovågsugn inställningar, men de fungerar som konvektionsugnar också. Detta gör det möjligt att producera snabba, effektiva resultat när bakning, bryna eller rostning livsmedel. Kombinations kock inställningar är möjliga samt som kombinerar mikrovågsugn och konvektion kapacitet för ännu snabbare tillagning. Med en medföljande galler, stekning, grillning och multi-maträtt matlagning är möjliga med konvektion mikrovågsugn. På grund av sin förmåga, konvektion mikrovågsugn är dyrare än vanliga enheter, men de är dubbelt effektiv.

Några av de vanligaste funktionerna i mikrovågor inkluderar elektroniska pekplatta kontroller, digital display, olika effektnivåer och sensor matlagning alternativ som använder en fuktighets monitor för att automatiskt justera tid och effektnivå. One-touch kock inställningar, oavsett om popcorn, smältning och mjukgörande eller andra livsmedel är vanliga också. Auto och tids avfrostning, add-a-minuters knapp och en äggklocka är andra grundläggande funktioner.

Priserna för mikrovågor varierar vilt, med kompakta enheter tillgängliga för så lite som $ 40. Men beroende på märke, stil och prestanda funktioner, kan du spendera $ 1700 eller mer på ett hem mikrovågsugn. Kommersiella mikrovågor som finns i restauranger, kaféer, pausrum, närbutiker och på andra ställen kan kosta flera tusen dollar.