misstag att undvika när växer en bok träd

Om du vill ha mer skugga i din trädgård en björk är ett utmärkt val. Den växer till höga höjder och kommer också att sprida sig över betydligt. Beeches är bland några träd vars skönhet förblir uppenbart under hela året. Även om det finns i flera varianter, Europeiska Beech och amerikanska Beech är de två vanligaste utspridda över landskapet. Trädet växer i full sol områden, men kommer att tolerera några nyans. Den trivs i olika jordtyper, inklusive alkaliska jordar med ett pH-värde så högt som 7,5. Dock bör jordar helst vara bördig och väldränerad. Följande är några misstag som du behöver för att undvika när de växer.

Växer inte trädet i ett begränsat utrymme område. Den bok är ett träd som växer till majestätiska proportioner. Om du planterar i ett litet utrymme, kommer trädet begränsas när det växer som är bunden att orsaka hälsoproblem. Otillräcklig solljus och dålig luftcirkulation kommer sannolikt att förknippas med begränsat utrymme, som kan uppmuntra olika svampsjukdomar.

Växer i ett begränsat utrymme

Beeches inte reagerar väl till överdriven vatten. De har ett grunt rotsystem som inte kommer att göra bra i våta förhållanden. Överdriven vatten kommer att orsaka andningssvårigheter för rötterna, även kvävning. Detta kan leda till att hela trädet döende. Ofta vattna trädet medan fortfarande ung, som två gånger i veckan. När rötterna är väletablerade, ge vatten en gång i veckan. Etablerade träd inte kräver täta vattning. Där nederbörden är tillräcklig, behöver du inte ge extra vatten. Men se till att vatten under torka för att upprätthålla en god tillväxt. Du bör också vatten som hösten går mot sitt slut innan frysning skäl förekommer.

Över vattnas

Även bokträd göra bra i full sol områden, är detta mer fallet för väletablerade träd. Lämna inte unga bokar utsätts för länge i direkt solljus. De kommer att vara ansträngd och troligen vissnar. Var extra försiktig under den intensiva sommarhettan. Det är bäst att ge viss skärm eller skuggning för dina plantor.

direkt solljus

Undvik att ge dina bokar en tung utfodring. Överdriven eller frekvent användning av gödningsmedel kommer att betona ditt träd. God tillväxt kommer att störas och du kommer sannolikt att sluta med dvärgväxta träd. Bok kommer att etablera sig ganska enkelt utan mycket gödsel. När du planterar, blanda i lite kompost med jorden. Detta kommer att öka markens näringsinnehållet. När trädet får sitt andra år, kan du ge en granulär gödselmedel en gång om året under hösten. Bortom 4 år, inte ger gödsel.

Över gödsling

Var noga med att kompostmaterial din bok träd. Inte mulching kommer att påverka ogynnsamt på grunt rotade träd. Mycket vatten går förlorat från jorden och exponerade rötter. Detta kan orsaka uttorkning av trädet och störa god tillväxt. Beech trädrötter skjuter ofta genom matjord. Ett lager av kompost hjälper till att skydda rötterna. Packa inte kompost ända fram till stammen eller skaftet. Detta kommer att bjuda in gnagare till Nestlé i kompost och livnär sig på trädet. När trädet har sår det är mer mottaglig för infektioner.

inte Bioklippning