misstag att undvika när växer en sassafras träd

Sassafras träd är en källa till kryddor, smaker och texturizers för livsmedel. Sassafrasolja var den ursprungliga källan för den variant av root beer. Att odla dina Sassafras träd i friska mogna exemplar, undvika vanliga misstag i plantering och skötsel anges nedan.

Sassafras träd gör bäst i halvskugga och en balanserad jord med sand för att underlätta dränering. Den behöver endast cirka 4 timmar per dag av ljus solen. Välj en plats som är skyddad från vindarna, som bark och ved blir sprödare när trädet mognar.

Plantera inte Sassafras träd i ett stort öppet läge

Sur jord med ett pH-värde nära 5,0 hjälper Sassafras träd utveckla sin aromatiska oljor, löv, frukter och andra särdrag. Testa marken i det område som du har valt, och uppgradera surhetsgrad genom att blanda i torv, furu eller ceder bark kompost, barr eller löv mögel kompost. Bibehålla en bädd av kompost runt huvudstammen ut ett par fötter där rotskott visas oftast. Detta kommer att hjälpa till att upprätthålla markens surhetsgrad, upprätthålla markfuktighet och avskräcka ogräs och gräs tillväxt.

Undvika basisk jord för din Sassafras Tree

Viloperioden Sassafras frön är nästan sex månader, så plantera frön i lämplig mark i början av hösten. Detta ger dem tillräckligt med tid på kall-temperatur jord för att kunna gro på våren.

Undvik Plantering Sassafras frön under våren

Unga Sassafras träd, å andra sidan, behöver all tid de kan få i sin nya miljö. Se till att du plantera dem tidigt på våren så snart marken värms upp till ca 50 grader F. (10 C), och lufttemperaturen stannar på ungefär samma nivå.

Inte vänta tills hösten till växtSassaFras Plantor

Sassafras träd själv återger från rot löpare kallas rotskott. Dessa kommer att dyka upp ur marken i en oval runt huvudstammen, och kommer att konkurrera med de viktigaste trädet för näringsämnen i jorden, vatten och luft. Hugga ut dessa suckers nära stammen när de först visas. Du kan klippa över dem med gräsklipparen för att ta bort dem.

Undvik att låta rotskott utvecklas till Plantor

Sassafras träd inte hantera stress att transplantera väl. Eftersom de växer från en primär pålrot, kan du klippa in den när du försöker gräva upp i trädet. Bekräfta att du har valt den bästa platsen att plantera det när du först så frön, eller lösa en ung sassafras planta i din landskap. Om du flyttar till ett nytt hem, ta några suga sticklingar med dig, omsorgsfullt bevarade i torv och förseglade i vattentäta påsar.

Undvik transplantera Sassafras träd som det mognar

Inte flygning din Sassafras Tree

För mycket vatten är skadligt för sassafras trädrötter, eftersom det kan orsaka mögel-baserad svampsjukdomar. Håll rötterna luftad och jorden fuktig men inte sopping våt. Vattna rötterna endast i varmt väder när jorden blir torr på toppen.