moderna badrum belysning alternativ

När man bygger ett bostadsområde badrum, har du många moderna badrum belysning alternativ. Ljuskällor i ett badrum kan ha många olika former, som var och en ger specifika typer av belysning som kompletterar vissa designval i rummet. Att veta om alla de alternativ som finns hjälper husägare göra de bästa valen om badrummets inredning.

Hem ljusexperter hänvisar ofta till 3 vanliga typer av belysning för moderna badrum, som är ambient, uppgift och accent belysning. Omgivande belysning skapar en varm atmosfär för rummet. Uppgift belysning fokuserar på specifika områden, såsom handfat eller dusch. Till exempel är dusch specifika belysning ofta en efterfrågan på stora badrum med omfattande dusch eller jacuzzi inställningar. Accentbelysning är mindre funktionella och ofta fungerar främst som ett dekorativt element.

Tre vanliga typer av moderna badrum belysning

Taklampor ofta kompletterar moderna badrumsinredningar. Infälld belysning är diskret. En annan typ av takbelysning är hängande belysning. Dessa lampor hänga ner in i ett område av badrummet. Även om de kan vara mer obstruktiv, vissa husägare betraktar dem en optimal utformning val, särskilt när de innehåller dekorativa kedjor och andra funktioner för att komplettera stilen i badrummet.

Infälld eller hängande Tak Lighting

Husägare har också flera alternativ när det gäller att välja glödlampor. Många väljer traditionella glödlampor. Andra badrumsarmaturer kan använda nya CFL ljus. Gas ånga baserade CFL lampor möjliggör längre livslängd och lägre energiförbrukning, även minskar risken för brand. En annan låg risk, är lågenergibelysning LED-belysning. Denna typ av elektrisk belysning är också ett populärt val för moderna badrum.

Regelbundna Lights, CFL, och lysdioder

Vissa moderna hem badrum tar sin cue från företag och kommersiella toaletter med väggmonterade skärmade ljus. Dessa armaturer flytta ljus genom en sköld, som kan vara gjord av granit, stål eller andra material. Sköldarna ger ljus generation i särskilda former och riktningar. Denna typ av belysning är ofta betraktas accentbelysning. Genom att använda skärmade lampor kan rikta uppmärksamheten mot önskvärda designaspekter och bort från mindre tilltalande områden i rummet.

skärmad Lighting

Tänk på alla de ovan nämnda alternativ när man överväger moderna belysnings alternativ för en badrumsrenovering eller uppgradera. Välj lampor som kompletterar färgschema och befintlig design av rummet för att optimera de ändringar som gjorts på toaletten för att göra det en mer livlig, modern och tilltalande plats.