mögel resistent duschdraperi liner

Ingenting förstör utseendet av ett duschdraperi liner mer än mögel fläckar. Mögel är bland de många formarna som hittar ett hem på något fuktig yta.

Det är viktigt att notera att ordet “mögel resistent” tyder inte på att en gardin liner eller någon annan produkt är “mögel bevis.” Allt material som återstår fuktig för en avsevärd tid är föremål för tillväxt av mögel. Mögel sporer är i luften hela tiden, så det är oundvikligt att de kommer att ta kontakt och sätta sig på en mögel resistent gardin.

mögel resistent

Hotel stil gardiner är ofta rekommenderas för hemmet. Dessa gardiner är i allmänhet mycket tyngre än inhemska duschdraperier. Hotel stil gardiner är inte nödvändigtvis mer mögel resistent. Hotell har strikta regler städning, vilket innebär att deras gardiner rengörs och blekt på en regelbunden basis.

Hotel Style Gardiner

Vinyl gardiner och plast Gardiner sägs vara mögel resistent. Motståndet ursprungligen skapades av bristen på näringsvärdet i materialet, vilket gör det till en fientlig miljö för mögelsporer. När ridån används, kommer det så småningom samlas ytfilm. Denna film kan göra en grogrund för mögel att växa i.

PVC och plast

Det finns 2-material som kan göra anspråk på att vara mögel bevis, till en viss grad. De är hampa och bambu. Båda kan användas för att producera en fin fiber som kan tätt vävda för att användas som ett duschdraperi eller helt enkelt som en liner. Den naturliga motståndskraft mot mögel i fibrerna gör länge, men när gardinerna har tvättats några gånger, blir det mindre effektivt.

mjöldagg Proof

Mögel motstånd kan förbättras om enkla försiktighetsåtgärder vidtas för att förhindra uppkomsten av områden av fukt. När du väljer ett duschdraperi liner, hitta en gardin med en slät yta. Hängande den släta sidan av gardinen i duschen kommer att minska risken för vatten vistas på gardinen.

undvika Mögel

Efter att ha använt duschen, lämna gardinen delvis öppet så att luften kan cirkulera och avlägsna den fuktiga atmosfären snabbare. Genom att vara delvis öppen kommer du också lämna gardinen utan två sidor av ett veck är i kontakt med varandra. Där 2 sidor av ett veck är i kontakt, är vattnet hålls på plats i stället för att dränera.

Torka duschdraperi liner med en fuktig handduk kommer att minska mängden fukt fortfarande klamrar sig fast på gardinen, det avdunstar mycket snabbare. Det kommer också att ta bort någon film som kan bygga upp från användningen av schampo, tvål, och balsam.

Minst en gång i veckan, svamp duschdraperiet med ett milt blekmedel eller desinfektionsmedel lösning för att döda eventuella sporer som kan ha bosatt sig. Börjar med en mögel resistent duschdraperi foder är ett bra första steg för att förhindra mögel. Alla duschdraperi som är torr strax efter duschen har använts kommer förmodligen inte att drabbas av mögel.